Terug naar Sportief beleid

De golfregels

Een sport kan niet zonder regels. Het unieke aan golf is dat een speler zijn/haar eigen scheidsrechter is en dus ook verantwoordelijk is om de regels te kennen. Golfers die de golfregels goed kennen, spelen sneller, zullen andere spelers helpen en zijn in staat om de regels in hun voordeel te kunnen gebruiken. Om deze redenen zijn de vernieuwing van golfregels voor de NGF een belangrijk speerpunt in de ontwikkeling en vernieuwing van golf.

Traditioneel kent golf veel regels die niet allemaal makkelijk zijn om te onthouden en niet altijd logisch zijn om te begrijpen. Regels zijn belangrijk maar moeten niet doorslaan en drempels worden voor nieuwkomers. Een positieve ontwikkeling is daarom dat op onder andere aandringen van de NGF, de R&A en USGA (internationale regelautoriteiten) de golfregels flink vereenvoudigd zijn in 2019. Dit met als voornaamste doel om het golfspelletje sneller en vooral leuker te maken.

De NGF helpt clubs en banen de (gewijzigde) golfregels goed over te brengen aan hun golfers door regelmatig cursussen en workshops te organiseren door het hele land. Daarnaast zijn de golfregels op een makkelijke manier aan te leren met de regelboeken van de NGF en te oefenen via het online regelexamen via de website van GOLF.NL.

Clubs en banen vinden meer informatie op ngf.nl/caddie/golfregels.

Golfers vinden alles over de regels op golf.nl/regels. En hier staan de regels online.

Informatie van de NGF