Terug naar Nieuwsoverzicht

Nieuwe teamsamenstelling Duurzaam beheer

28 februari 2018

De afdeling Duurzaam beheer van de NGF heeft een nieuwe samenstelling. Na het vertrek van Joris Slooten zijn snel geschikte kandidaten gevonden die zich inzetten voor de doelstellingen van deze afdeling.
Per 1 februari zal Niels Dokkuma de afdeling Duurzaam beheer leiden. Als NGF-agronoom was hij daar al bij betrokken en met de nieuwe teamsamenstelling blijft de ingeslagen weg met betrekking tot GEO en de Green Deal Sportvelden gevolgd worden. 
Niels Dokkuma: “Na jaren van verduurzaming van golfaccommodaties is al veel goeds ontwikkeld. Met die basis en vanuit het brede duurzaamheidsperspectief wordt de komende jaren steeds meer focus aangebracht op het verduurzamen van de sportvloer in golf: de greens, tees en fairways. Ik kijk er erg naar uit om die verdere transitie samen met alle golfbaanbeheerders, collega’s, de Golfalliantie en onze partners tot een succes te maken.”

Nieuwe kracht: Koert Donkers

Koert Donkers zal per 1 mei de afdeling versterken. Hij is op dit moment hoofdgreenkeeper van Golfbaan Princenbosch, vooralsnog voorzitter van de NGA en Greenkeeper of the Year 2014. Koert zal als bewezen duurzame hoofdgreenkeeper zijn kennis en ervaring m.b.t. GEO-certificering en agronomie inzetten om de doelstelling voor de sector te realiseren. 
Koert Donkers: “Als hoofdgreenkeeper heb ik de laatste 13 jaar met veel plezier mijn werk gedaan. Mijn belangrijkste drijfveer is om een bijdrage te leveren aan spelplezier, duurzaamheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Golfalliantie heeft de uitdaging van de Green Deal Sportvelden met beide handen aangegrepen. Hierdoor is een stevig fundament gelegd, maar er moet nog veel gebeuren. Het is voor mij een prachtige uitdaging om met alle golfbanen in Nederland mijn kennis over duurzaam golfbaanbeheer (GEO en agronomie) te delen en de beheerders verder te helpen.” 
Monique Madsen blijft de afdeling ondersteunen zoals ze dit altijd deed.

Doelstellingen onveranderd

Aan de doelstellingen van de afdeling verandert niets. De belangrijkste zijn:

  • GEO-certificering van de Nederlandse golfbanen.
  • Succesvol implementeren van de Green Deal Sportvelden met als resultaat een drastische afname van pesticidegebruik tot aan nul.