Inhoud caddie

Publicaties

12 juli 2018

In de loop der jaren zijn er veel publicaties geweest ten aanzien van het onderwerp Duurzaam beheer. Organisaties, mensen uit de praktijk en nog vele andere komen aan het woord.

Een groen verhaal

Gras groeit nu eenmaal. Greens hebben perfect onderhoud nodig om golf te spelen zoals het gespeeld moet worden. Ook andere werkzaamheden doorkruisen soms letterlijk het spel van leden en greenfeespelers. Als het om uitleggen gaat, kunnen hoofdgreenkeepers een grote rol spelen. We vroegen drie echte praktijkmensen, met een zee aan ervaring hoe zij hun boodschap over het voetlicht brengen. Download het volledige artikel. 

Publicatie GolfMarkt oktober 2017

Stap voor stap de ladder op

Wat moet je doen om structurele speelkwaliteit voor greens te krijgen? En hoe leg je het uit? De duurzaamheidsladder voor greens helpt je daarmee op weg.

Publicatie GolfMarkt oktober 2017

De toekomst van golf

De golfbanen in Nederland zijn aangelegd en worden onderhouden zonder subsidie van welke overheid dan ook. 

Publicatie Golfers Magazine december 2017

De mannen van het gras

Golfmarkt vroeg de laatste drie Greenkeepers van het Jaar naar de ontwikkelingen in hun vak, de Green Deal en of de golfclubs en -banen overtuigd beginnen te raken dat een nieuwe strategie onontkoombaar is. Lees hier wat William Boogaarts, Vincent de Vries en Koert Donkers te zeggen hebben.

Publicatie GolfMarkt maart 2017

'We moeten nu echt andersom gaan denken!'

Arjen Bosschaart is 29 jaar greenkeeper op de 103 jaar oude 9-holeslinks baan van de Domburgsche Golfclub. Op de schrale duingrond bereidt hij zich nu al tijden voor op het verbod van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in 2020.

Publicatie GolfMarkt maart 2017

Literatuuronderzoek naar pesticidevrij beheer van sportgras

De studie richt zich op behandelmethodes voor veel voorkomende onkruiden, plagen en ziektes bij een pesticidevrij onderhoud van grassportvelden.

Literatuuronderzoek

De grote uitgaven: hoe gaat u ze betalen?

Als bestuurder, eigenaar of manager van een golfbaan wordt u af en toe geconfronteerd met grote uitgaven. Het kan het niet anders dan dat u zich dan afvraagt: Hoe gaan we dat betalen?

Publicatie GolfMarkt maart 2017

Geel is het nieuwe groen

Golfclub de Pan is een goed voorbeeld van een golfbaan zoals we die in de toekomst vaker zullen zien in Nederland. Geel en fast and firm. Even wennen...

Publicatie Golf.nl (Weekly) juni 2017

Waarom is biodiversiteit zo belangrijk?

De vraag is hoe je als golfbaan je verantwoordelijkheid kunt nemen en een proactieve bijdrage kunt leveren aan behoud en verbetering van biodiversiteit.

Brochure

Meer publicaties over duurzaam beheer vind je op het NGF Informatieplein > interesse GEO