Inhoud caddie

Caddie.ngf.nl

Caddie is het NGF-serviceportaal voor golfclubs, -banen en professionals. Een deel van de informatie zit achter een inlog op caddie.ngf.nl.

Caddie is het serviceportaal waar alle mogelijke NGF-documentatie te vinden en te beheren is. Op caddie.ngf.nl beheren de clubs, banen en teaching pro’s hun gegevens en het dashboard van caddie.ngf.nl leidt naar verschillende diensten en producten die de NGF biedt.

  • Caddie.ngf.nl is onder meer de plaats waar clubs en banen de handicapchecker aantreffen. 
  • Het portaal biedt ook de mogelijkheid om alle informatie over de eigen clubleden op te halen. Hiermee kan de club controleren of de ledengegevens in de clubsoftware overeenkomen met die van de centrale database van de NGF.
  • Caddie.ngf.nl is ook de plaats waar clubs, banen en teaching pro’s hun informatie op het platform waarkanikgolfen.nl beheren. Waarkanikgolfen.nl, sinds 2012 het belangrijkste informatieplatform voor beginnende en gevorderde golfers, bestaat uit vier onderdelen: Waar kan ik spelen, Waar kan ik leren golfen, Waar kan ik lid worden en Waar kan ik wedstrijden spelen. De informatie op het NGF-platform waarkanikgolfen.nl wordt beheerd door clubs, banen en teaching professionals. Het is belangrijk dat de gegevens op waarkanikgolfen.nl up to date zijn omdat golfers hier belangrijke informatie vinden, bijvoorbeeld of de club de NGF-golfbaanpermissie van andere banen accepteert. De gegevens worden niet alleen op waarkanikgolfen.nl getoond, maar ook op diverse andere websites, waaronder pgaholland.nl, GOLF.NL en in de app.
  • Clubs en banen kunnen verder op caddie.ngf.nl aangeven op welke 9-holes en 18-holes combinaties qualifying condities gelden.
  • Clubs en banen kunnen ook op caddie.ngf.nl hun plaatselijke regels invoeren en aanpassen; deze local rules zijn dan automatisch zichtbaar voor golfers in de app GOLF.NL.
  • In de winter van 2019-2020 wordt voor course ratings een nieuw banenbestand ingevoerd. Die nieuwe banendatabase zal te zijner tijd toegankelijk zijn via de golfpakketten van softwareleveranciers maar ook via caddie.ngf.nl.

Hoe log ik in op caddie.ngf.nl?

Inloggen op caddie.ngf.nl is eenvoudig en alle clubs, banen en pro’s hebben hiervoor al een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord die gebruikt werden om in te loggen bij waarkanikgolfen.nl. Let wel: clubs, banen en teaching pro’s hebben elk eigen inlogcodes omdat ze verschillende rechten hebben. 

Wachtwoord vergeten? Klik dan op “wachtwoord vergeten” op caddie.ngf.nl en doorloop de stappen om toegang te krijgen. Gebruikersnaam vergeten? Neem dan contact op met golf@ngf.nl.

Handleiding voor caddie.ngf.nl

De meeste zaken op het clubportaal caddie.ngf.nl wijzen zich vanzelf maar er is ook een handleiding

Ngfhandicap.nl stopgezet

Ngfhandicap.nl is in juli 2019 om twee redenen gesloten. Ten eerste vanwege de AVG-wetgeving. Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming mogen er niet zomaar openbaar persoonsgegevens gepubliceerd worden zonder dat daarvoor een wettelijke grondslag is en de mogelijkheid om de handicap van een willekeurige golfer op te zoeken is niet te rechtvaardigen. Ten tweede is ngfhandicap.nl gesloten omdat deze website gekoppeld was aan de oude ledendatabase van de NGF die achterhaald is en veel fouten bevat en daarom vervangen is. Het nieuwe portaal caddie.ngf.nl is gekoppeld aan de nieuwe database.

Voor clubs is er een handicapchecker op het portaal caddie.ngf.nl. In deze handicapchecker worden alleen NGF-nummers en handicapcijfers getoond, niet langer de naam van spelers en ook niet langer het aantal gespeelde qualifying ronden. Een club die de handicap van een gastspeler wil weten, moet eerst het NGF-nummer van de golfer opvragen. Als het NGF-nummer wordt ingevoerd onder het kopje “Zoek een handicap”, dan wordt de handicap getoond van deze speler. Het vrij zoeken op naam is niet meer mogelijk. Uiteraard kan een club ook bij aankomst van een speler vragen of hij of zij haar digitale NGF-pas met actuele handicap wil tonen. Het NGF-nummer van een golfer is te vinden op zowel de fysieke als de digitale pas.

Maar waar kan een golfer de handicap van een andere golfer vinden?

Golfers kunnen hun eigen handicap en de handicap van vrienden opzoeken via de app GOLF.NL (en via mijn.golf.nl, de desktop- en tabletvariant van de app). In de app, die vanaf de lancering in 2016 gekoppeld is aan de nieuwe database, vinden golfers een digitale versie van hun NGF-pas. Op de digitale NGF-pas staat altijd de actuele handicap van de speler. Golfers kunnen daarnaast nog steeds hun eigen handicap opzoeken op de computerzuil en de website van hun golfclub.

Golfers kunnen via de app GOLF.NL ook de handicap van bevriende spelers zien. Daarvoor moet eerst een vriendschapsverzoek gedaan worden. Wordt de uitnodiging geaccepteerd, dan kunnen bevriende golfers elkaars handicap raadplegen en de prestaties van elkaar volgen. Deze methode is in overeenstemming met de privacy-regels omdat er door de golfers toestemming wordt gegeven via de app.

Versie 9 juli 2019