Inhoud caddie

Caddie.ngf.nl

Caddie.ngf.nl is hét NGF-serviceportaal voor golfclubs, -banen en professionals. Op Caddie.ngf.nl kunnen de clubs, banen en teaching pro’s hun gegevens aanpassen en kan er eenvoudig naar verschillende, diensten en producten van de NGF genavigeerd worden. Een uitgebreid overzicht van wat Caddie allemaal te bieden heeft en hoe je er in komt.

Alles voor clubs, banen en pro's in Caddie

  • Caddie.ngf.nl is onder meer de plaats waar clubs en banen de handicapzoeker aantreffen. (zie verderop meer informatie)
  • Het portaal biedt ook de mogelijkheid om alle informatie over de eigen clubleden op te halen. Hiermee kan de club controleren of de ledengegevens in de clubsoftware overeenkomen met die van de centrale database van de NGF.
  • Caddie.ngf.nl is ook de plaats waar clubs, banen en teaching pro’s hun informatie op het platformen GOLF.NL, waarkanikgolfen.nl en de app GOLF.NL beheren. Heel veel golfers vinden op deze platformen informatie over jouw golfclub en/of -baan, dus houd de gegevens in Caddie.ngf.nl daarom up to date. 
  • Clubs en banen kunnen op caddie.ngf.nl aangeven op welke 9-holes en 18-holes combinaties qualifying condities gelden.
  • Clubs en banen kunnen op caddie.ngf.nl hun plaatselijke regels invoeren en aanpassen; deze local rules zijn dan automatisch zichtbaar voor golfers in de app GOLF.NL.
  • In het voorjaar van 2020 wordt voor course ratings een nieuw banenbestand ingevoerd. Dit nieuwe banenbestand zal ook toegankelijk worden via de pakketten van de softwareleveranciers maar ook via caddie.ngf.nl.

Hoe log ik in op caddie.ngf.nl?

Inloggen op caddie.ngf.nl is eenvoudig en alle clubs, banen en pro’s hebben hiervoor al een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is namelijk dezelfde die gebruikt werd om in te loggen bij waarkanikgolfen.nl. Let wel: clubs, banen en teaching pro’s hebben elk eigen inlogcodes omdat ze verschillende rechten hebben. 

Wachtwoord vergeten? Klik dan op “wachtwoord vergeten” op caddie.ngf.nl en doorloop de stappen om toegang te krijgen. Gebruikersnaam vergeten? Neem dan contact op met golf@ngf.nl.

Handleiding voor caddie.ngf.nl

De meeste zaken op het clubportaal caddie.ngf.nl wijzen zich vanzelf maar er is ook een handleiding

NGFhandicap.nl, NGFclub.nl en NGFkaart.nl stopgezet

Deze websites zijn om twee redenen gesloten. Ten eerste vanwege de AVG-wetgeving. Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming mogen er niet zomaar openbaar persoonsgegevens gepubliceerd worden zonder dat daarvoor een wettelijke grondslag is en de mogelijkheid om de handicap van een willekeurige golfer op te zoeken is niet te rechtvaardigen. Ten tweede omdat deze websites gekoppeld waren aan de oude ledendatabase van de NGF die veel fouten bevat en daarom vervangen is. Het nieuwe portaal caddie.ngf.nl is gekoppeld aan de nieuwe database en is de vervanger voor de gesloten websites.

Nieuwe functie: Handicapzoeker

Voor golfclubs is er een 'handicapzoeker' ontwikkeld in caddie.ngf.nl. In deze handicapzoeker worden alleen NGF/GSN-nummers, handicapcijfers en de homeclub getoond, niet langer de naam van spelers en ook niet langer het aantal gespeelde qualifying ronden. Een club die de handicap van een gastspeler wil weten, kan dus ook niet langer op naam zoeken, maar moet het NGF/GSN-nummer van de golfer opvragen. Als het NGF/GSN-nummer wordt ingevoerd onder het kopje 'Zoek een handicap', dan wordt de handicap en de homeclub getoond van deze speler.
Bij het invoeren van een oud/inactief NGF/GSN-nummer, toont de handicapzoeker de actieve (andere) homeclub en -handicap. Als de golfer helemaal geen homeclub meer heeft, dan wordt de laatst bekende handicap getoond zonder homeclub.

Waar kan een golfer de handicap van een andere golfer vinden?

Golfers kunnen hun eigen handicap en de handicap van vrienden opzoeken via de app GOLF.NL (en via mijn.golf.nl, de desktop- en tabletvariant van de app). In de app, die vanaf de lancering in 2016 gekoppeld is aan de nieuwe database, vinden golfers een digitale versie van hun NGF-pas. Op de digitale NGF-pas staat altijd de actuele handicap van de speler. Golfers kunnen daarnaast nog steeds hun eigen handicap opzoeken op de computerzuil en de website van hun golfclub.

Golfers kunnen via de app GOLF.NL ook de handicap van bevriende spelers zien. Daarvoor moet eerst een vriendschapsverzoek gedaan worden. Wordt de uitnodiging geaccepteerd, dan kunnen bevriende golfers elkaars handicap raadplegen en de prestaties van elkaar volgen. Deze methode is in overeenstemming met de privacy-regels omdat er door de golfers toestemming wordt gegeven via de app.

Versie 9 juli 2019