Inhoud caddie

Caddie.ngf.nl

Caddie.ngf.nl is hét NGF-serviceportaal voor golfclubs, -banen en professionals. Op caddie.ngf.nl kunnen de clubs, banen en teaching pro’s hun gegevens aanpassen en navigeert er eenvoudig naar verschillende diensten en producten van de NGF. Een uitgebreid overzicht van wat Caddie allemaal te bieden heeft en hoe je er in komt.

Wat kan je allemaal met caddie.ngf.nl?

  • Caddie.ngf.nl is onder meer de plaats waar clubs en banen de handicapzoeker aantreffen (zie verderop meer informatie).
  • Het portaal biedt ook de mogelijkheid om alle informatie over de eigen clubleden op te halen. Hiermee kan de club controleren of de ledengegevens in de clubsoftware overeenkomen met die van de centrale database van de NGF.
  • Caddie.ngf.nl is ook de plaats waar clubs, banen en teaching pro’s hun informatie op het platformen GOLF.NL, waarkanikgolfen.nl, GOLFGO.NL en de app GOLF.NL beheren. Heel veel golfers vinden op deze platformen informatie over jouw golfclub en/of -baan, dus houd de gegevens daarom up to date via caddie.ngf.nl. 
  • Via het account van de golfbaan kunnen op caddie.ngf.nl de qualifying condities van de 9- en 18-holes-lussen aangepast worden zodat deze goed in de app GOLF.NL te zien zijn.
  • Clubs en banen kunnen op caddie.ngf.nl hun plaatselijke regels invoeren en aanpassen; deze local rules zijn dan automatisch zichtbaar voor golfers in de app GOLF.NL.
  • Via Caddie kom je bij Clubdesigns: een tool waarmee clubs en banen designs kunnen maken voor promotie- en communicatiedoeleinden.

Hoe log ik in op caddie.ngf.nl?

Inloggen op caddie.ngf.nl is eenvoudig en alle clubs, banen en pro’s hebben hiervoor al een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is namelijk dezelfde die gebruikt werd om in te loggen bij waarkanikgolfen.nl. Let wel: clubs, banen en teaching pro’s hebben elk eigen inlogcodes omdat ze verschillende rechten hebben. 

Wachtwoord vergeten? Klik dan op “wachtwoord vergeten” op caddie.ngf.nl en doorloop de stappen om toegang te krijgen. Gebruikersnaam vergeten? Neem dan contact op met golf@ngf.nl.

Handleiding voor caddie.ngf.nl

De meeste zaken in caddie.ngf.nl wijzen zich vanzelf als je eenmaal bent ingelogd maar er is ook een handleiding

NGFhandicap.nl, NGFclub.nl en NGFkaart.nl/baanpermissies dicht

De websites NGFhandicap.nl, NGFclub.nl en NGFkaart.nl/baanpermissies zijn om twee redenen gesloten. Ten eerste vanwege de AVG-wetgeving. Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming mogen er niet zomaar openbaar persoonsgegevens gepubliceerd worden zonder dat daarvoor een wettelijke grondslag is en de mogelijkheid om de handicap van een willekeurige golfer op te zoeken is niet te rechtvaardigen. Ten tweede omdat deze websites gekoppeld waren aan de oude ledendatabase van de NGF die veel fouten bevat en daarom vervangen is. Het nieuwe portaal caddie.ngf.nl is gekoppeld aan de nieuwe database en is de vervanger voor de gesloten websites.

Baanpermissie doorgeven

Clubs en banen kunnen in clubsoftwaresysteem aangeven dat een speler baanpermissie heeft gekregen. Dan verschijnt het maximaal 15 minuten later op caddie.ngf.nl. Om dit te checken, log in als club of baan en vul bij 'zoek een lid' het nummer van de speler in. 

Voor teaching professionals die de golfbaanpermissies gedelegeerd hebben aan de golfclub geldt het volgende: als iemand baanpermissie heeft gekregen, geef het door aan de club of baan. De club of baan kan dan in het clubsoftwaresysteem aangeven dat een speler baanpermissie heeft gekregen.

Nieuwe functie: Zoek een handicap of zoek een lid

Voor golfclubs is er de functie 'zoek een handicap' (gastspelers) en de functie 'zoek een lid' (eigen leden) ontwikkeld in caddie.ngf.nl. In de handicapzoeker kan alleen gezocht worden op NGF-nummers en dan wordt het handicapcijfers en de homeclub van de gastspeler getoond. Niet langer de naam en het aantal gespeelde qualifying ronden. Bij het invoeren van een oud/inactief NGF-nummer, toont de handicapzoeker de actieve (andere) homeclub en -handicap. Als de golfer helemaal geen homeclub meer heeft, dan wordt de laatst bekende handicap getoond zonder homeclub.

In de 'zoek een lid' functionaliteit kan zowel op NGF als op GSN-nummer gezocht worden. Alle informatie van het lid die bekend is bij de NGF komt dan naar voren. Handig om te controleren of dit dezelfde gegevens zijn als bij jou op de club. 

Waar kan een golfer de handicap van een andere golfer vinden?

Golfers kunnen hun eigen handicap en de handicap van vrienden opzoeken via de app GOLF.NL (en via mijn.golf.nl, de desktop- en tabletvariant van de app). In de app, die vanaf de lancering in 2016 gekoppeld is aan de nieuwe database, vinden golfers een digitale versie van hun NGF-pas. Op de digitale NGF-pas staat altijd de actuele handicap van de speler. Golfers kunnen daarnaast nog steeds hun eigen handicap opzoeken op de computerzuil en de website van hun golfclub.

Golfers kunnen via de app GOLF.NL ook de handicap van bevriende spelers zien. Daarvoor moet eerst een vriendschapsverzoek gedaan worden. Wordt de uitnodiging geaccepteerd, dan kunnen bevriende golfers elkaars handicap raadplegen en de prestaties van elkaar volgen. Deze methode is in overeenstemming met de privacy-regels omdat er door de golfers toestemming wordt gegeven via de app.

Clubdesigns

Met de gratis tool Clubdesigns kunnen clubs en banen makkelijk designs maken voor promotie- en communicatiedoeleinden. Clubdesigns is eenvoudig om mee te werken en is zo ingericht dat aanpassingen direct zichtbaar zijn. Als je klaar bent met het maken van promotiemateriaal kan je de designs downloaden voor online gebruik of om te printen. Het is ook mogelijk om via Clubdesigns materiaal direct te laten afdrukken bij Drukwerkdeal. 

  1. Ga naar caddie.ngf.nl en log in als golfclub of golfbaan. (Alle golfclubs, -banen en -professionals hebben al een account - gebruikersnaam en wachtwoord - voor Caddie. Dit is dezelfde die gebruikt werd om in te loggen op waarkanikgolfen.nl. Weet je de inloggegevens niet (meer), volg dan de stappen op caddie.ngf.nl om de inloggegevens te krijgen.)
  2. Ben je ingelogd op Caddie, klik dan links in het menu op 'Clubdesign'.
  3. Je gaat nu direct door naar de omgeving van Clubdesigns. Hier kun je aan de slag met het maken van eigen promotiemateriaal.

Digitale/plastic NGF-pas

Sinds begin 2019 hebben alle golfers een digitale NGF-pas. Clubs kunnen sinds december 2019 in hun clubsoftwaresysteem per speler een keuze maken: een digitale pas of een digitale én fysieke pas. Als een speler alleen een digitale pas heeft en daarna toch om een fysieke pas verzoekt, dan kan de club de fysieke pas aanvragen in het clubsoftwaresysteem.

Soms verzoeken golfers de clubs om een fysieke pas omdat ze in het buitenland gaan spelen. Maar de digitale pas van de NGF is ook geldig en wordt ook geaccepteerd in het buitenland. De digitale pas van iedere speler verschijnt in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben). Er is geen internetverbinding nodig als je de digitale pas in het buitenland op de app will laten zien. Bij mijn.golf.nl is wel een internetverbinding nodig. Als men de app GOLF.NL niet heeft, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland.

Duplicaatpas aanvragen

Als een duplicaatpas aangevraagd moet worden, bijvoorbeeld omdat een fysieke NGF-pas van een lid verloren is of als de magneetstrip stuk is gegaan, dan kan dat via caddie.ngf.nl. Via de functie 'zoek een lid' kom je bij de gegevens van het lid en kan je de duplicaatpas aanvragen. Tot 1 april van het lopende jaar kunnen de duplicaatpassen kosteloos vervangen worden, na die tijd kan een club maximaal 2% van het aantal leden, met een max van 150, kosteloos laten vervangen. Wekelijks worden de duplicaatpassen door de NGF verstuurd naar golfclubs. De complete procedure van de duplicaatpassen is te vinden in de handleiding onderaan deze pagina.

Versie 30 april 2020