Inhoud caddie

De app GOLF.NL

In 2016 is de app GOLF.NL geïntroduceerd. De app is een succesvolle tool om golfers te enthousiasmeren meer te spelen en meer qualifying scores in te leveren.

De app is in 2016 geïntroduceerd. De eerste functionaliteit van de app was het invoeren van qualifying en oefenscores. Een qualifying ronde spelen en het bijhouden van scores in oefenronden werd door de app eenvoudig. In 2017 werden er ruim 60.000 q-scores via de app ingevoerd, in 2018 260.000 en in 2019 stopte de teller op ruim 401.000.

Inmiddels kunnen golfers nog veel meer met de app GOLF.NL. Via de app kunnen spelers snel en op eenvoudige wijze starttijden boeken op het starttijdenplatform GOLFGO en wie de app heeft gedownload beschikt altijd over zijn of haar digitale NGF-pas. De digitale NGF-pas toont altijd de actuele handicap van een golfer.

De app GOLF.NL is een succesvolle tool om golfers te enthousiasmeren meer te spelen

Dankzij de integratie van het starttijdenplatform GOLFGO en de digitale pas is de relevantie van de app groter geworden en daarom wordt de app door steeds meer golfers gebruikt. Begin oktober stond de teller al op 225.000 unieke downloads.

Voordelen van de app voor golfclubs en -banen

Niet alleen golfers maar ook clubs en banen profiteren van de app GOLF.NL.

  • De app GOLF.NL is een succesvolle tool om golfers te enthousiasmeren meer te spelen en meer qualifying scores in te leveren.
  • Golfers kunnen via de app razendsnel een starttijd boeken op je baan, mits je baan is aangesloten bij GOLFGO.
  • De app verschaft data en daarmee inzichten: hoeveel rondjes spelen golfers, hoe vaak negen en hoe vaak 18 holes, op welke banen?
  • Spelers hebben altijd hun digitale NGF-pas bij de hand. 

Promotieposter

Wil je als club of baan nog meer profiteren van de app GOLF.NL, stimuleer dan het gebruik ervan onder je leden. Met dit doel voor ogen heeft de NGF een promotieposter gemaakt. De digitale versie van de poster kun je hier downloaden. Je kunt de poster ook aanvragen via een mail aan golf@ngf.nl of door te bellen met de NGF (030 – 242 63 80).

app golfnl poster

Gebruik van de app kan ook gestimuleerd worden  door de promotievideo onderaan deze pagina onder de aandacht van spelers te brengen.

Uitwisseling tussen de app en de club

De club blijft de handicapautoriteit. Daarom stuurt de app alle gespeelde qualifying scorekaarten direct door naar de golfclub/baan waar een golfer zijn of haar handicap heeft geregistreerd. Ook gaat de app altijd uit van de handicap die een golfer op de club heeft dankzij de real-time uitwisseling met alle golfclubs en -banen. Hiervoor is het van enorm belang dat alle golfclubs en -banen hun data op orde hebben en dagelijks de uitwisseling doen via hun softwareleverancier met de nieuwe database van de NGF waar de app onder valt.
Kijk voor meer informatie en de veel gestelde vragen over de app GOLF.NL op golf.nl/app

Meer informatie

Specifieke vragen over de app, zoals over de uitwisseling van scorekaarten of nieuwe leden, kunnen gemaild worden naar app@golf.nl.

Uitbreiding functionaliteiten

Omdat de app actief gebruik van het handicapsysteem stimuleert, en omdat een actieve speelsterkte voor meer golfplezier zorgt, zet de NGF in op verdere groei van het gebruik van de app GOLF.NL. Er wordt geïnvesteerd in een uitbreiding van de functionaliteiten. 

Waarom golfers de app GOLF.NL gebruiken

  • Met de app kun je eenvoudig en snel qualifying scores invoeren.
  • Met de app kun je oefenscores bijhouden.
  • Op de app is de digitale NGF-pas zichtbaar. Op de digitale pas staat de actuele handicap van de speler.
  • Via de app kan een golfer zichzelf meten met vrienden, awards winnen en reageren op prestaties van vrienden
  • Met de app kun je eenvoudig een starttijd boeken op golfbanen in Nederland