Inhoud caddie

De app GOLF.NL

De app GOLF.NL is een succesvolle tool om golfers te enthousiasmeren meer te spelen en meer qualifying scores in te leveren. Stimuleer het gebruik van de app GOLF.NL door je leden en gastspelers.

De app is in 2016 geïntroduceerd. De eerste functionaliteit van de app was het invoeren van qualifying en oefenscores. Een qualifying ronde spelen en het bijhouden van scores in oefenronden werd door de app eenvoudig.

Inmiddels kunnen golfers nog veel meer met de app GOLF.NL. Via de app kunnen spelers snel en op eenvoudige wijze starttijden boeken op het starttijdenplatform GOLFGO en wie de app heeft gedownload beschikt altijd over zijn of haar digitale NGF-pas. De digitale NGF-pas toont altijd de actuele handicap van een golfer.

De app GOLF.NL is een succesvolle tool om golfers te enthousiasmeren meer te spelen

Dankzij de integratie van het starttijdenplatform GOLFGO en de digitale pas is de relevantie van de app groter geworden en daarom wordt de app door steeds meer golfers gebruikt. Eind augustus 2021 stond de teller al op ruim 295.000 unieke downloads.

Voordelen van de app voor golfclubs en -banen

Niet alleen golfers maar ook clubs en banen profiteren van de app GOLF.NL.

  • De app GOLF.NL is een succesvolle tool om golfers te enthousiasmeren meer te spelen en meer qualifying scores in te leveren.
  • Golfers kunnen via de app razendsnel een starttijd boeken op je baan, mits je baan is aangesloten bij GOLFGO.
  • De app verschaft data en daarmee inzichten: hoeveel rondjes spelen golfers, hoe vaak negen en hoe vaak 18 holes, op welke banen?
  • Spelers hebben altijd hun digitale NGF-pas bij de hand. 

Promotieposter

Wil je als club of baan nog meer profiteren van de app GOLF.NL, stimuleer dan het gebruik ervan onder je leden. Met dit doel voor ogen heeft de NGF een promotieposter gemaakt. De digitale versie van de poster kun je hier downloaden. Je kunt de poster ook aanvragen via een mail aan golf@ngf.nl of door te bellen met de NGF (030 – 242 63 80).

 

app golfnl poster

Gebruik van de app kan ook gestimuleerd worden  door de promotievideo onderaan deze pagina onder de aandacht van spelers te brengen.

Uitwisseling tussen de app en de club

De app gaat altijd uit van de handicap die een golfer op zijn of haar club heeft. Dat gebeurt door een real-time uitwisseling met alle golfclubs en -banen. Het is dus wel van enorm belang dat alle golfclubs ervoor zorgen dat de handicaps van hun leden kloppen.
Kijk voor meer informatie en de veel gestelde vragen over de app GOLF.NL op golf.nl/app

Meer informatie

Specifieke vragen over de app, zoals over de uitwisseling van scorekaarten of nieuwe leden, kunnen gemaild worden naar app@golf.nl.

Uitbreiding functionaliteiten

Omdat de app actief gebruik van het handicapsysteem stimuleert, en omdat een actieve speelsterkte voor meer golfplezier zorgt, zet de NGF in op verdere groei van het gebruik van de app GOLF.NL. Er wordt geïnvesteerd in een uitbreiding van de functionaliteiten. 

Waarom golfers de app GOLF.NL gebruiken

  • Met de app kun je eenvoudig en snel qualifying scores invoeren.
  • Met de app kun je oefenscores bijhouden.
  • Op de app is de digitale NGF-pas zichtbaar. Op de digitale pas staat de actuele handicap van de speler.
  • Via de app kan een golfer zichzelf meten met vrienden, awards winnen en reageren op prestaties van vrienden
  • Met de app kun je eenvoudig een starttijd boeken op golfbanen in Nederland