Inhoud caddie

De app GOLF.NL

Sinds augustus 2016 is de app GOLF.NL beschikbaar voor alle golfers in Nederland. Met deze app is het voor iedereen met een NGF-nummer mogelijk om overal eenvoudig (qualifying) scorekaarten te spelen. De belangrijkste reden van de introductie van de app is het stimuleren van meer golf door golfers eenvoudiger met hun handicap te laten spelen.

Ruim 160.000 golfers gebruiken de app GOLF.NL inmiddels om hun (qualifying) scorekaarten digitaal in te voeren. Iedere golfclub in Nederland heeft leden die de app gebruiken. In 2017 werden er ruim 60.000 q-scorekaarten via de app gespeeld en in 2018 stopte de teller op ruim 210.000. Hiermee toont de app steeds meer zijn waarde voor de golfer en de golfclubs en -banen.

De redenen waarom golfers de app gebruiken

  • Op alle golfbanen in Nederland (qualifying) scorekaarten in kunnen dienen 
  • Direct de actuele handicap en scores in kunnen zien
  • Met vrienden eenvoudig scorekaarten spelen en marken.
  • Zichzelf kunnen meten met vrienden, awards winnen en reageren op prestaties van vrienden
  • Een automatische koppeling van scorekaarten en handicaps met de golfclub of -baan
Maandelijks wordt de app vernieuwd voor een nog betere uitwisseling met clubs en meer gebruikersgemak

Voordelen van de app voor golfclubs en -banen

Naast de mogelijkheden die de app voor de golfer biedt wordt met de app ook de golfmarkt enorm verrijkt. Denk hierbij aan alle data die opgehaald wordt om golfclubs en -banen inzicht te geven in het (speel)gedrag van hun golfers. Hoeveel rondjes spelen ze en op welke banen doen ze dit?
De belangrijkste reden van de lancering van de app is het stimuleren van meer golf. Via de app worden golfers aangezet tot het (intensiever) gebruiken van het handicapsysteem door eenvoudiger scorekaarten te spelen en vrienden uit te dagen.
Slechts 100- van de 380-duizend golfers gebruikt het handicapsysteem in Nederland. De app brengt daar verandering in.

Uitwisseling tussen de app en de club

De handicapautoriteit blijft altijd bij de golfclub liggen. Daarom stuurt de app alle gespeelde qualifying scorekaarten direct door naar de golfclub/baan waar een golfer zijn of haar handicap heeft geregistreerd. Ook gaat de app altijd uit van de handicap die een golfer op de club heeft dankzij de real-time uitwisseling met alle golfclubs en -banen. Hiervoor is het van enorm belang dat alle golfclubs en -banen hun data op orde hebben en dagelijks de uitwisseling doen via hun softwareleverancier met de nieuwe database van de NGF waar de app onder valt.

Kijk voor meer informatie en de veel gestelde vragen over de app GOLF.NL op golf.nl/app

Meer informatie

Promotieposter van de app om op te hangen op uw club kunt u aanvragen via golf@ngf.nl. Specifieke vragen over de app, zoals over de uitwisseling van scorekaarten of nieuwe leden, kunnen gemaild worden naar app@golf.nl.
Voor andere promotie van de app op jouw club, of vragen over de app neem contact op met Christine Saxton.

Op het NGF Informatieplein onder de interesse 'Handicap Systeem' is een presentatie te vinden om te gebruiken