Inhoud caddie

GOLFGO, online starttijden reserveren

GOLFGO is het reserveringsplatform waar Nederlandse golfers eenvoudig en snel een starttijd kunnen boeken op een van de aangesloten golfbanen. GOLFGO is in mei 2020 live gegaan en heeft sindsdien - met meer dan 150.000 boekingen - aangetoond van meerwaarde te zijn voor de golfmarkt.

Het reserveringsplatform GOLFGO is ontwikkeld door de NGF en NVG. Met als doel het aantal gespeelde golfrondes in Nederland te verhogen en lege starttijden te vullen. De golfbaan heeft via het landelijke starttijdenplatform GOLFGO de distributie van starttijden geheel in eigen hand. GOLFGO is tevens geïntegreerd in de app GOLF.NL, waardoor de golfclub of -baan niet alleen de kans krijgt om al zijn golfers beter te bedienen, maar ook om de baan toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Waarom GOLFGO ook voor jouw baan interessant is!

GOLFGO wordt continu onder de aandacht van golfers gebracht. Door starttijden op GOLFGO aan te bieden krijgen deelnemende golfclubs en -banen via de online omgeving van GOLF.NL en de app een enorm bereik van ruim 200.000 unieke gebruikers per maand. Gebruikers van GOLFGO kunnen binnen enkele klikken een reservering maken bij jouw golfbaan. Met dit gemak vinden meer en meer golfers de weg naar jouw club of baan. Bijkomend voordeel is dat golfers online 24/7 starttijden kunnen boeken en niet meer afhankelijk zijn van openingstijden van de receptie.

GOLFGO voor golfclubs en -banen

GOLFGO is via zogenaamde API's gekoppeld aan de IntoGolf Channel Manager (ICM). Dit is het centrale systeem waarop verschillende clubreserveringssystemen kunnen worden aangesloten. Lees hier meer over de ICM. 

 1. Starttijden worden automatisch uitgelezen via - op dit moment – de clubsoftwaresystemen van Intogolf, CPS en eGolf4u. (In de toekomst kunnen er meer softwareleveranciers aansluiten.)
 2. Golfclubs en -banen bepalen zelf welke starttijden er worden aangeboden op het platform van GOLFGO.
 3. Clubs en banen hebben de mogelijkheid om een ‘vanaf-prijs’ van hun 9- of 18-holesrondes te tonen, zodat golfers weten welke kosten ze kunnen verwachten.
 4. In het systeem van GOLFGO staan alle golfbanen van Nederland. Bij de zoekresultaten worden altijd als eerst de golfbanen getoond die binnen de betreffende zoekcriteria op GOLFGO starttijden aanbieden. De bezoeker krijgt bij de niet direct te reserveren banen alleen het telefoonnummer te zien. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de aangesloten en niet aangesloten banen.
 5. Wanneer je inlogt in het systeem van Intogolf Channel Manager (ICM) krijg je inzicht in de boekingsgeschiedenis van het GOLFGO-platform. Lees hier meer over de ICM.
 6. GOLFGO maakt deels gebruik van de data en gegevens die golfclubs en -banen invullen in Caddie.ngf.nl. Controleer of de gegevens van jouw golfclub of -baan nog up-to-date zijn door in te loggen op Caddie.
 7. Golfbanen kunnen hun starttijden aanbieden voor de volgende type-golfers:
  a) zowel greenfee (gasten) als leden (golfers met speelrecht) boekingen
  b) alléén greenfee (gasten) boekingen

Wil je alleen greenfeereserveringen ontvangen, neem dan direct contact op met
Elvira Urbach via 
06 - 18 581 532 of per e-mail: elvira.urbach@ngf.nl

Voor golfers werkt GOLFGO als volgt:

 1. Golfers zoeken via GOLFGO eenvoudig op de naam van een golfbaan of plaats in Nederland waar ze willen golfen.
 2. Dan vullen ze hun zoekcriteria in (aantal personen, aantal holes, speeldatum, dagdeel) waarna een passend golfaanbod verschijnt, gebaseerd op de beschikbaarheid bij golfbanen.
 3. De golfer kiest vervolgens een starttijd bij de gewenste golfbaan, geeft aan of het gaat om een greenfeeboeking of een reservering met speelrecht (lid van de betreffende club) en bevestigt de reservering.
 4. De golfer die heeft gereserveerd, krijgt een bevestigingsmail in zijn/haar mailbox.
 5. Golfers die willen annuleren of hun reservering willen wijzigen, doen dit door zelf direct contact op te nemen met de betreffende golfbaan

Regel zelf wat op GOLFGO wordt getoond

Vanuit je eigen clubsoftwaresystemen regel je alles wat op GOLFGO getoond wordt. Datgene wat je opgeeft, wordt uiteindelijk getoond op GOLFGO. Worden er zaken niet getoond of ontbreekt er iets? Dan controleer of regel je dit binnen je eigen clubsoftwaresysteem of neem je contact op met de betreffende supportafdeling van je clubsoftwaresysteem.

GOLFGO maakt ook deels gebruik van de data en gegevens die golfclubs en -banen invullen in Caddie.ngf.nl. Controleer of de gegevens van jouw golfclub of -baan nog up-to-date zijn door in te loggen op Caddie.

Abonnementsvormen en tarieven

Vanwege corona is het platform in 2020 eerder gelanceerd en tijdelijk gratis aangeboden aan alle golfclubs en -banen. Om het platform kostendekkend te houden worden er echter per 1 februari 2021 tarieven in rekening gebracht voor het gebruik van het platform. Clubs en banen hebben de keuze uit twee verschillende abonnementen. Bekijk de twee abonnementsvormen en bijbehorende tarieven in dit PDF-document.

Promotie GOLFGO

GOLFGO wordt continu onder de aandacht van golfers gebracht. Dit doen we via de verschillende communicatiekanalen van GOLF.NL zoals website (200.000 bezoekers), app (245.000 downloads), en nieuwsbrief (145.000 ontvangers). Verder promoten we GOLFGO via het magazine GOLF.NL, social media (advertising) en via Google Adwords en advertenties in bladen als Golfers Magazine.

Ook je starttijden beschikbaar stellen?

Wil je jouw golfbaan of -club aanmelden voor GOLFGO en heb je hulp nodig bij het aansluiten van jouw golfbaan? Of ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig hoe vaak er op jouw golfbaan en/of plaatsnaam gezocht is op het GOLFGO-platform? Voor vragen en support kun je direct contact opnemen met Elvira Urbach. Haar gegevens vind je onder aan deze pagina.