Inhoud caddie

GOLFGO, online starttijden reserveren

Het online reserveringsplatform GOLFGO heeft in 2020 aangetoond van meerwaarde te zijn voor de golfmarkt. Het platform waar golfers een starttijd kunnen boeken op een van de aangesloten golfbanen is ontwikkeld door de NGF en NVG. Sinds de lancering in mei 2020 laten het aantal aangesloten golfbanen en aantal boekingen een mooie stijging zien.

Van half mei tot eind 2020 zijn er ruim 72.000 boekingen gedaan via GOLFGO. Voorlopig hoogtepunt zagen we in november 2020 met ruim 13.000 boekingen. Steeds meer golfers (en clubs!) weten de weg naar GOLFGO te vinden.

GOLFGO boekingen 2020

GOLFGO voor golfers

Met GOLFGO wordt het online boeken van een starttijd veel toegankelijker. GOLFGO is namelijk geïntegreerd in de app GOLF.NL en in de website GOLFGO.NL (www.golf.nl/golfgo). Golfers zoeken via GOLFGO eenvoudig de naam van een golfbaan of een plaatsnaam in Nederland waar ze willen golfen. Daarna vullen ze hun wensen in (aantal personen, aantal holes, speeldatum, dagdeel) en een passend golfaanbod verschijnt, gebaseerd op de beschikbaarheid bij golfbanen. De golfer kiest vervolgens een starttijd bij de gewenste golfbaan en bevestigt de reservering. De golfer die heeft gereserveerd, krijgt een bevestigingsmail in zijn/haar mailbox. Golfers die willen annuleren of hun reservering willen wijzigen, doen dit door zelf direct contact op te nemen met de betreffende golfbaan.

In het systeem van GOLFGO staan alle golfbanen van Nederland. Bij de zoekresultaten worden altijd als eerst de golfbanen getoond die binnen de betreffende zoekcriteria online startijden aanbieden. Maar ook de golfbanen die (nog) niet online te reserveren zijn of die geen beschikbaarheid hebben aangegeven in GOLFGO, komen terug in de zoekresultaten op het platform. Van deze clubs en banen  wordt alleen het telefoonnummer getoond. Op deze manier heeft de golfer een compleet overzicht.

GOLFGO voor golfclubs en -banen

Het doel van GOLFGO is om het aantal gespeelde golfrondes in Nederland te verhogen en lege starttijden te vullen. Golfclubs en -banen kunnen daarom zelf bepalen welke starttijden er worden aangeboden op het platform van GOLFGO. Deze starttijden worden automatisch uitgelezen via - op dit moment – de clubsoftwaresystemen van Intogolf en eGolf4u. Clubs en banen kunnen een ‘vanaf-prijs’ van hun 9- of 18-holesrondes tonen, zodat golfers weten welke kosten ze kunnen verwachten.

Via hun eigen tee-sheet kunnen golfclubs en -banen vervolgens zien hoeveel boekingen via GOLFGO gemaakt zijn. Deze cijfers zijn terug te vinden in het systeem van ICM.

Clubs en banen die willen weten hoeveel GOLFGO-boekingen door eigen clubleden of greenfeespelers gemaakt zijn, kunnen deze informatie opvragen bij Elvira Urbach van de NGF. Haar gegevens zijn te vinden onder dit artikel.

Abonnementsvormen voor GOLFGO

Het uitgangspunt van GOLFGO is dat het systeem zichzelf kan bedruipen; er is geen winstoogmerk. Ieder jaar wordt de winst- en verliesrekening aan de deelnemende clubs en banen getoond.

Het GOLFGO-platform is voor golfers die een starttijd zoeken gratis. Voor golfclubs en -banen gelden er vanaf 1 februari 2021 tarieven per gemaakte reservering door greenfeespelers en/of clubleden. Golfclubs en -banen hebben de keuze uit twee verschillende abonnementen. Iedere club of baan kan zelf eenvoudig uitzoeken welk abonnement het voordeligste is.

Facturatie

GOLFGO brengt per kwartaal de vergoeding naar rato in rekening op basis van de geplaatste reserveringen. Aan het eind van het jaar volgt de totaalafrekening conform de tarieven en het gekozen abonnement.

Ook je starttijden beschikbaar stellen?

Wil je jouw golfbaan of -club aanmelden voor GOLFGO en heb je hulp nodig bij het aansluiten van jouw golfbaan? Neem dan contact op met Elvira Urbach.

GOLFGO maakt deels gebruik van de data en gegevens die golfclubs en -banen invullen in Caddie.ngf.nl. Controleer of de gegevens van jouw golfclub of -baan nog up-to-date zijn door in te loggen op Caddie.

De exploitatie van GOLFGO wordt ondergebracht in een gezamenlijke entiteit waarvan de NGF en NVG ieder voor vijftig procent eigenaar zijn. Iedere golfclub of -baan die meedoet met GOLFGO, ontvangt een overeenkomst die ondertekend moet worden.

Channel Manager (ICM)

GOLFGO is via zogenaamde API's gekoppeld aan de IntoGolf Channel Manager (ICM). Dit is het centrale systeem waarop verschillende clubreserveringsystemen kunnen worden aangesloten. Lees hier meer over de ICM.

Uitbreiding in de toekomst

Technologie biedt zeer veel mogelijkheden, maar GOLFGO start met de meest belangrijke functie: het reserveren van starttijden. In de toekomst kunnen functionaliteiten aan GOLFGO worden toegevoegd. Gedacht kan worden aan:

  • het aansluiten van andere softwaresystemen;
  • online annuleren en wijzigen van reserveringen door de golfer zelf;
  • koppelen van andere activiteiten aan de reservering, bijvoorbeeld een lunch of diner.

De werking van het platform, nu en in de toekomst, wordt mede bepaald door de mogelijkheden van het eigen reserveringssysteem waarmee je als golfclub of -baan werkt.

Promotie GOLFGO

GOLFGO wordt continu onder de aandacht van golfers gebracht. Dit doen we via de verschillende communicatiekanalen van GOLF.NL zoals website (200.000 bezoekers), app (245.000 downloads), en nieuwsbrief (145.000 ontvangers). Verder promoten we GOLFGO via het magazine GOLF.NL, social media (advertising) en via Google Adwords en advertenties in bladen als Golfers Magazine.