Terug naar Over de NGF

Golf in vogelvlucht

28 september 2022

De herfst is begonnen maar het golfseizoen nog lang niet afgelopen. De NGF zet zich op allerlei manieren in om golfers in de baan te houden en geïnteresseerden te laten kennismaken met de sport.

Aflevering 15 van Danielles Drive gaat onder meer over hoe J.Lindeberg ervoor zorgde dat Danielle de baan in mocht.

Om de golfsport ook op de langere termijn gezond te houden, moeten banen en clubs voldoende leden en greenfeespelers aan zich weten te binden. Waar mogelijk ondersteunt de NGF daarbij. Zo zijn we onlangs begonnen met het opzetten van een uitgebreide beeldbank want goede fotografie is de basis van je marketing. Op websites van heel wat clubs zie ik nog steeds alleen foto’s van oudere mannen die golfen. Een jong iemand die de website bezoekt kan daardoor het gevoel krijgen dat die club niet bij hem of haar past en ziet om die reden af van een eerste kennismakingsbezoek. Dat moeten we natuurlijk zien te voorkomen en daarom laten we vanuit de NGF de komende tijd alle banen fotograferen. Naast heel mooie plaatjes van de holes, zullen de fotografen er ook voor zorgen dat er een mooie mix van golfers in beeld komt met de nadruk op de belangrijke doelgroep 25-50 jaar. Alle foto’s zijn straks gratis te gebruiken voor jullie website en social-media-kanalen.

In vogelvlucht

Om te laten zien hoeveel mooie golfbanen Nederland rijk is, en hoe divers het aanbod is, zijn we enige tijd terug gestart met de rubriek In vogelvlucht. Prachtige filmpjes die te zien zijn op GOLF.NL. We krijgen er veel positieve reacties op, maar een baan op die manier in de spotlight zetten is een stuk duurder dan alleen fotografie. Het liefst zouden we alle Nederlandse banen in vogelvlucht tonen, maar het is de vraag of dat financieel haalbaar is. Wat zeker gaat gebeuren is het uitbreiden van de Banenzoeker op GOLF.NL met meer informatie. Zoekt een golfer een leuke baan in een bepaalde regio, dan is dat makkelijk te vinden. Maar of de auto elektrisch kan worden opgeladen en of de hond mee mag de baan in ontbreekt vaak nog; dat soort nuttige info gaan we zo snel mogelijk toevoegen.

Dat biedt een enorme kans om extra starttijden aan te bieden en te verkopen

GOLFGO

In het voorjaar van 2020 zijn we gestart met GOLFGO. Het doel van dat reserveringsplatform (ontwikkeld door de NGF en NVG) is het aantal gespeelde golfrondes in Nederland te verhogen en lege starttijden te vullen. Ik denk dat we inmiddels kunnen spreken van een groot succes. Dit jaar zijn er tot begin september al meer dan 62.000 starttijden gereserveerd via GOLFGO. Steeds meer banen sluiten zich aan bij het platform want ze zien de enorme voordelen. GOLFGO gaat de komende jaren alleen maar groter worden. De deelnemende banen hebben via de website GOLF.NL en de app GOLF.NL een enorm bereik (gemiddeld 180.000 unieke gebruikers per maand op GOLF.NL en ruim 335.000 app-accounts). Dat biedt een enorme kans om extra starttijden aan te bieden en te verkopen. Voor alle duidelijkheid: de golfbaan houdt via GOLFGO de distributie van starttijden geheel in eigen hand. Banen die ook geïnteresseerd zijn om zich bij GOLFGO aan te sluiten, kunnen contact opnemen met de NGF.

Kraagje

Zelf reserveerde ik online tijdens mijn vakantie in Spanje een starttijd op La Quinta, een golfbaan bij Marbella. Toen ik me samen met mijn man bij de receptie meldde bleek die reservering keurig in het systeem te staan, maar de twee dames achter de balie keken mij wel een beetje apart aan. Toen ze in het Spaans begonnen te smoezen, kreeg ik het vermoeden dat er iets niet in orde was. Wat was er aan de hand? Ik had een golfjurkje aan zonder een kraagje. En dat was tegen de kledingvoorschriften. Toen ik zei dat ik het jurkje had gekocht in een golfspeciaalzaak vroegen de dames, ik verzin dit niet, of ze het merk mochten zien. J. Lindeberg bleek mijn redder, want dat merk kon de goedkeuring van de dames wegdragen en het ontbreken van een kraagje zagen ze voor deze ene keer door de vingers. Ik blijf me verbazen over de in mijn ogen vaak oubollige kledingvoorschriften op golfbanen, ook in Nederland.

Het werd een hartstikke gezellig rondje in de stralende zon

Nadat ik toestemming had gekregen om de baan te betreden, wachtte een volgende verrassing. Een wat ouder echtpaar vroeg heel vriendelijk of wij het leuk vonden samen in een 4-bal te spelen. Ik zag dat met mijn handicap 45 eerlijk gezegd niet zitten, maar onaardig nee zeggen lukte mij niet. Het echtpaar kwam uit Luxemburg en de man en de vrouw speelden allebei rond de handicap 20. Flink nerveus en enigszins geïntimideerd stond ik op de eerste tee. Dat bleek achteraf nergens voor nodig. Mijn afslag vond de fairway en het werd een hartstikke gezellig rondje in de stralende zon.

Open Golfdagen

Inmiddels is de herfst begonnen, maar dat wil niet zeggen dat het golfseizoen in Nederland voorbij is. De NGF probeert golfers te stimuleren om de komende maanden hun rondjes te blijven spelen en mensen die de sport nog niet hebben ontdekt, in aanraking te brengen met golf. Zo leverde een advertentie in het AD met een call to action naar de Open Golfdagen een fraai resultaat op. Er boekten meteen in het weekend 171 mensen een kennismakingsles op het platform Open Golfdag en de week erna was het aantal boekingen ook hoger dan gemiddeld. Golf is een perfecte sport in alle jaargetijden. Een rondje in de zon in een zomers golfjurkje is heerlijk, maar met een dikke, warme trui een baan in herfstkleuren spelen is ook genieten. En niemand die dan begint over het ontbreken van een kraagje.

Daniëlle Wallet directeur marketing van de NGF

Danielle Wallet
danielle.wallet@ngf.nl