Terug naar Over de NGF

Golffeestjes

4 juli 2022

De NGF organiseert een paar golffeestjes deze maand. Met Shelly Sterk in hartje Utrecht en met een heleboel (inter)nationale topspeelsters op de Rosendaelsche in Arnhem. En op die golffeestjes is iedereen van harte welkom!

Aflevering 12 van Danielles Drive gaat onder meer over golffeestjes die voor iedereen te vieren zijn!

Een rondje golf is voor mij altijd een feestje. Natuurlijk doe ik mijn best om goed te scoren en zo veel mogelijk mooie ballen te slaan, maar ook als dat niet lukt, geniet ik van het buiten zijn en het sporten met leuke mensen. Wat golf zo aantrekkelijk maakt, is dat het gespeeld wordt op de mooiste plekken in de natuur. Maar golfen kan natuurlijk ook op andere, niet zo voor de hand liggende locaties. In hartje Utrecht bijvoorbeeld.

Om de sport te promoten bij een breed publiek is de NGF onlangs gestart met Shelly’s Golf Party, een campagne waarmee we laten zien dat golf een feestje is voor iedereen. Presentatrice Shelly Sterk moedigt de komende weken voorbijgangers in Utrecht aan mee te doen aan leuke golfchallenges. Die challenges worden elke week gelanceerd met een videoclip waarin ook een winactie is verstopt zodat kijkers kans maken op leuke golfprijzen.

Golf Party wordt door GOLF.NL landelijk gepromoot, en golfclubs en -banen kunnen daarbij helpen

Golf Party wordt door GOLF.NL landelijk gepromoot, en golfclubs en -banen kunnen daarbij helpen. Via deze promotiekit kunnen video's, foto's en socialmediaposts gedownload worden die clubs en banen kunnen gebruiken voor hun eigen website, ledennieuwsbrief of de socialmediakanalen. Onder de clubs en banen die meehelpen de campagne op social media te promoten, verloot de NGF €250 advertentietegoed. Hiervoor hoeft alleen @GOLF.NL getagd te worden in de posts op social media.

Kennismaking

Zoals eerder verteld kwam in het grote imago-onderzoek heel duidelijk naar voren dat voor veel niet-golfers de drempel van een golfclub nog altijd te hoog is. Met Golf Party brengen we golf naar de stad zodat veel mensen een eerste vrolijke en heel laagdrempelige kennismaking met de sport kunnen ervaren. Hopelijk maakt dat nieuwsgierig naar meer en zetten ze vervolgens wél die eerste stap over de drempel van een golfbaan.

Een leuk golffeestje organiseren kan natuurlijk op heel veel plekken, in de stad of op het platteland maar ook op hockeyclubs of andere sportverenigingen, daar zijn absoluut kansen om potentiële nieuwe golfers te treffen. Mocht er interesse zijn om een golfevent te organiseren, laat dat dan weten. Vanuit de NGF ondersteunen we zulke initiatieven graag en wij hebben veel van het benodigde materiaal al in huis.

Tickets

Een golffeest van een heel andere orde is het Big Green Egg Open dat de NGF organiseert in samenwerking met de Ladies European Tour. Het Big Green Egg Open wordt van 14 tot en met 17 juli gespeeld op de Rosendaelsche Golfclub, een golfbaan in een prachtige bosrijke omgeving. Naast topgolf kijken is er die week van alles te doen en te beleven. Op hole 19, te vinden achter de drivingrange, kunnen bezoekers gratis golflessen volgen en voor kinderen is er het GOLF RAAK!-Funpark. Jumbo Golf & Hockey en Pin High Golftravel zijn aanwezig met stands en met een titelsponsor als Big Green Egg is het duidelijk dat er genoeg lekkers te eten is op de Rosendaelsche. De toegang bij het toernooi is alle dagen gratis en terwijl ik dit stukje schrijf zijn er al meer dan 12.000 tickets gereserveerd. Een prachtig aantal, maar hoe meer toeschouwers hoe beter, dus deel deze url www.golf.nl/tickets vooral op al jullie kanalen.

Het deelnemersveld is sowieso heel sterk met veel internationale toppers

De NGF is er veel aan gelegen het Big Green Egg Open de komende jaren verder te laten groeien. We steken daarom een substantieel bedrag in het toernooi, en in het promoten van vrouwengolf in het algemeen. Van alle golfers in Nederland is 32% vrouw. Diversiteit is belangrijk voor een gezonde toekomst van de sport, daarom willen we dat percentage naar veertig procent brengen. Een evenement organiseren als het Big Green Egg Open helpt daar zeker bij. Met de Zweedse Anna Nordqvist, winnares van drie majors, Meghan MacLaren en Annabel Dimmock komen er heel aansprekende speelsters aan de start op de Rosendaelsche. Het deelnemersveld is dit jaar sowieso heel sterk met veel internationale toppers van de Ladies European Tour en natuurlijk Nederlandse pro’s zoals Pasqualle Coffa en Romy Meekers. We hebben op GOLF.NL 10 speelsters uitgelicht voor een korte nadere kennismaking.

Unieke kans voor talent

Net als vorig jaar maakt de Players Experience deel uit van het Big Green Egg Open. Dertig jonge Nederlandse golftalenten spelen zij aan zij met de topgolfsters in een officieel toernooi van de Ladies European Tour. Een unieke kans om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau. Zo komen in het Big Green Egg Open twee belangrijke speerpunten van de NGF samen: talentontwikkeling en vrouwen inspireren vaker te gaan golfen of met de sport te beginnen. Kom half juli naar het Big Green Egg Open en neem zo veel mogelijk vrienden, familieleden en kennissen mee. Zeker weten dat het een geweldig golffeest gaat worden op de Rosendaelsche.

Daniëlle Wallet directeur marketing van de NGF

Danielle Wallet
danielle.wallet@ngf.nl