Inhoud caddie

Alles over GOLF RAAK!

GOLF RAAK! is het juniorprogramma van de NGF met als primaire doelstelling circa tienduizend kinderen per jaar in contact te brengen met golf. Wat kan GOLF RAAK! voor jouw club of baan betekeken?

GOLF RAAK! brengt kinderen in contact met golf. Dit gebeurt op grootschalige evenementen die zijn gerelateerd aan sport en het basisonderwijs maar ook op golfbanen. Jeugdgolf op jouw golfvereniging of golfbaan laten groeien? GOLF RAAK! kan hier een rol in spelen.

Het GOLF RAAK!-avontuur van een kind

Heb je een (klein)kind dat je graag wilt laat kennismaken met de golfsport, dan ben je bij GOLF RAAK! op het juiste adres.

  1. We brengen kinderen in contact met golf tijdens een groot basisschool- of sportevenement. 
  2. Het kind kan gratis ’vriendje van GOLF RAAK!' worden door een GOLF RAAK!-pas aan te vragen. Het kind ontvangt de pas digitaal. Met deze pas is het kind ‘lid’ van de community. Via de nieuwsbrieven en social media houden we de kinderen en ouders op de hoogte van een clinic, open dag of een groot evenement in de omgeving.
  3. Met de GOLF RAAK!-pas kunnen de kids ‘op avontuur’ door Nederland. De deelnemende golfclubs en -banen bedenken zelf een aantrekkelijk aanbod om een verdere kennismaking aan te laten sluiten op het kind wat wil beginnen met golfen.

We geloven dat jonge kinderen een positieve ervaring op de golfbaan nodig hebben om te bereiken dat we hen ‘later als ze groot zijn’ terug zien als golfer. Voor deze positieve ervaring zijn direct de (groot)ouders en indirect ook alle andere golfers verantwoordelijk.

Meedoen als golfbaan of golfclub?

Een vriendjes- en vriendinnetjes dag, open jeugddag of een groot sportfestijn in het stadspark van de gemeente; het zijn uitgelezen momenten om nieuwe jeugdleden te kunnen bereiken. Golfclubs kunnen bijvoorbeeld een aantal van de golfspellen uit het opblaasbare GOLF RAAK!-Funpark huren. TEAM GOLF RAAK! staat graag voor jullie klaar om mee te denken met het organiseren van een activiteit.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Ga naar de hoofdpagina over jeugdgolf.

Veelgestelde vragen

We richten ons primair op kinderen t/m 12 jaar. Het pasje is zodoende aan te vragen tot een bepaalde geboortedatum. De mascotte en activiteiten zijn bedacht voor de kinderen van basisschoolleeftijd. Als een kind ouder wordt dan 12 jaar hopen we dat hij of zij inmiddels verslaafd is aan de sport en zich minder aangesproken voelt door de huisstijl van het concept. Het pasje is dus vanaf de 13e verjaardag niet meer geldig. Dat betekent overigens niet dat het kind niet meer welkom is. Iedereen is welkom, maar we richten ons primair op de jongere kinderen.

Jazeker! We willen met GOLF RAAK! een community vormen waar de jongste golfers zich thuis voelen. Kinderen die nog niet golfen worden geïntroduceerd door de bestaande jeugdleden. We sturen technische tips, leuke hebbedingetjes en spelletjes die met golf te maken hebben. Hoe eerder we kinderen warm maken en houden voor de sport, hoe beter.

Veel van de pashouders hebben nog geen baanpermissie, handicapregistratie of überhaupt golfervaring. Exact de primaire doelgroep voor GOLF RAAK!, omdat wij nieuwe kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar in contact brengen met de golfsport. Als zij met (of zonder) het GOLF RAAK!-pas trots bij de balie staan, betekent dit dat zij graag komen golfen, omdat ze het ergens anders tijdens een evenement zo leuk hebben gevonden. Wij helpen graag met het maken van een passend aanbod. In ieder geval is gratis gebruik van de driving range een minimale vereiste.