Inhoud caddie

Hoe werkt de verwerking van 'buitenlandse scores'?

Golfers kunnen scores invoeren van qualifying ronden en wedstrijden in álle landen van de wereld. Dat kan in de app GOLF.NL (zie de plaatjes onderaan deze pagina) en via clubsoftware. Als het een speler niet lukt om een 'buitenlandse score' digitaal in te voeren, dan kan hij/zij de score(kaart) inleveren bij de handicapcommissie van zijn/haar homeclub. De commissie dient de buitenlandse score dan te verwerken zodat die meetelt voor de handicap van de speler.  

Spelers die nabij de grens wonen

Voor spelers die nabij de grens wonen en die bijvoorbeeld veel op een Belgische baan en een Nederlandse baan spelen, geldt dat zij al hun scores moeten indienen bij één club, hun homeclub. De homeclub houdt hun handicap bij. Als de homeclub van de speler in Nederland is, dan wordt de handicap getoond op de digitale NGF-pas van de speler. Een goede communicatie met de Belgische club moet ervoor zorgen dat de Belgische club weet wat de actuele handicap van een speler is.

Voor een golfer die vaak in Spanje speelt, geldt hetzelfde: de speler dient alle scores in te leveren bij één club, de homeclub van de speler. De homeclub houdt de handicap van de speler bij. De andere club moet de handicap accepteren. Er mag geen verschil zijn tussen handicaps in Nederland en in het buitenland.

Toegelaten qualifying spelvormen in het buitenland

In Nederland zijn Stableford, individueel strokeplay, tegen par/bogey en maximum score de toegelaten qualifying spelvormen. Maar in Amerika is bijvoorbeeld ook 'individual matchplay' een spelvorm die is toegestaan voor handicapdoeleinden. In Nederland telt een score in een matchplay-wedstrijd niet mee voor je handicap. Maar als een Nederlandse speler een score inlevert van een ronde in het buitenland, en als de spelvorm in dat land is toegestaan als 'Authorized Format of Play', dan is deze buitenlandse score in Nederland een acceptabele score voor handicapdoeleinden.

Er is een database waarin uiteindelijk de course en slope rating te vinden zal zijn van elke baan in elk land van de wereld. Klik hier voor de WHS Course Rating and Slope Database

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.

Afbeelding onder: om een buitenlandse score in te voeren in de app GOLF.NL moet een speler in het hoofdscherm op 'Golfen' klikken en vervolgens op 'Nieuwe scorekaart'. Daarna moet onderin het scherm op 'Buitenlandse baan? Maak hier je kaart aan' geklikt worden. 

whs buitenlandse kaart app golfnl

Afbeelding onder: er moet een aantal gegevens ingevoerd worden om de 'Buitenlandse scorekaart' in te dienen. De datum, het land, de baan, de lus (indien nodig), aantal holes en de tee (bijvoorbeeld wit, rood, blauw etc.). De course rating (CR), slope rating (SR) en par. Deze gegevens staan in de handicaptabellen van de baan of op de clubwebsite. In de toekomst komen deze gegevens ook te staan in een wereldwijde database.

whs buitenlandse kaart app golfnl

Afbeelding onder: bij een qualifying ronde moet 'qualifying' op ja gezet worden en moet men een marker selecteren. Bij een buitenlandse score hoeft dit niet iemand te zijn met een account van de app GOLF.NL, alleen een naam volstaat. Tot slot moet het aantal Stableford-punten (STB) ingevoerd hebben en moet de speler op 'Indienen' klikken.

whs buitenlandse kaart app golfnl

 

whs buitenlandse score

 

buitenlandse scorekaart