Inhoud caddie

Kan ik scores van ronden en wedstrijden in het buitenland inleveren en kan ik "buitenlandse scores" zelf invoeren? (aangepast)

Ja. Tot de invoering van het WHS 2021 kun je onder bepaalde voorwaarden scores inleveren van qualifying ronden en wedstrijden die gespeeld zijn in EGA-landen. Die tellen mee voor je EGA-handicap.

Er is een database waarin uiteindelijk de Course en Slope Rating te vinden zal zijn van elke baan in elk land van de wereld. Klik hier voor de WHS Course Rating and Slope Database

Totdat het WHS is ingevoerd, kunnen de meeste spelers hun "buitenlandse scores" nog niet zelf invoeren. Slechts bij enkele clubs is dit al wel mogelijk, bijvoorbeeld bij GVN en ANWB Golf. Kun je jouw buitenlandse score niet invoeren, lever de score(kaart) dan in bij de handicapcommissie van je club. De commissie zal de score dan verwerken zodat die meetelt voor je handicap. *

Zodra het WHS ingevoerd is in Nederland kun je scores inleveren van qualifying ronden en wedstrijden in elk land van de wereld. Die tellen mee voor je WHS-handicap. Na de invoering van het WHS kan iedereen zelf "buitenlandse scores" invoeren in apps en op websites. Hoe dat gaat werken, wordt uitgelegd als de invoering van het WHS dichterbij komt. 

* Het is belangrijk dat handicapcommissies in 2020 bij elke qualifying score alles invoeren: het aantal Stableford-punten, de hole-scores en de par, course rating en slope rating van de baan. Lees hiervoor deze FAQ: Wat moeten handicapcommissies doen als voorbereiding op de komst van het WHS?

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.