Inhoud caddie

Hoe kunnen spelers scores van ronden en wedstrijden in het buitenland inleveren?

Ja. Zodra het WHS is ingevoerd in Nederland kunnen golfers scores inleveren van qualifying ronden en wedstrijden in elk land van de wereld. Die tellen mee voor je WHS-handicap. Na de invoering van het WHS kan iedereen zelf "buitenlandse scores" invoeren in apps en op websites. Hoe dat gaat werken, wordt uitgelegd als de invoering van het WHS dichterbij komt. 

Er is een database waarin uiteindelijk de Course en Slope Rating te vinden zal zijn van elke baan in elk land van de wereld. Klik hier voor de WHS Course Rating and Slope Database

In Nederland blijven Stableford, Individueel strokeplay, Tegen par/bogey en Maximum score qualifying spelvormen zodra het WHS wordt ingevoerd.

Tot 1 maart 2021 kunnen spelers onder bepaalde voorwaarden alleen scores inleveren van qualifying ronden en wedstrijden die gespeeld zijn in EGA-landen. Die tellen mee voor je EGA-handicap. Maar totdat het WHS is ingevoerd, kunnen de meeste spelers hun "buitenlandse scores" nog niet zelf invoeren. Slechts bij enkele clubs is dit al wel mogelijk, bijvoorbeeld bij GVN en ANWB Golf. Kun je jouw buitenlandse score niet invoeren, lever de score(kaart) dan in bij de handicapcommissie van je club. De commissie zal de score dan verwerken zodat die meetelt voor je handicap. 

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.

buitenlandse scorekaart