Inhoud caddie

Kan een teaching of playing pro een handicap krijgen?

De uitleg op deze pagina is bedoeld voor golfclubs. Ben je golfer? Ga dan naar golf.nl/whs voor een uitleg van het Wereld Handicap Systeem.

Ja, een (teaching of playing) professional kan een handicap krijgen, maar daarvoor is het wel nodig dat de pro (tegen een speciaal tarief) lid wordt van de club.

Voor clubwedstrijden waaraan teaching pro's mogen meedoen, geldt het advies: geef de pro niet standaard handicap 0,0 want dit zal bij veel pro's niet een weergave van hun speelsterkte zijn. Bij voorkeur is de handicap van een pro gebaseerd op een aantal qualifying scores die hij of zij inlevert.

De club mag zelf bepalen of de pro mag meedoen aan clubwedstrijden of een deel van de clubwedstrijden. Zo ja, dan kan de club per wedstrijd bepalen of de pro buiten mededinging meedoet of niet. Mogelijk is een aanpassing in het wedstrijdreglement van de club nodig. Daar staat misschien in dat alleen amateurs mogen deelnemen aan clubwedstrijden. 

We juichen het toe als pro's een handicap halen en meedoen aan (sommige) clubwedstrijden. Met de pro in een clubwedstrijd spelen is een interessante en leerzame ervaring voor de leden van de club.

Heb je vragen over dit onderwerp, stuur dan een mail.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.

Raadpleeg ook de digitale versie van 'Wegwijs in Handicapping'