Beeld: Schaerweijde Golf
Inhoud caddie

Marshals: onmisbaar op jouw club!

De belangrijkste personen op jouw club? De marshal hoort zeker in dat rijtje thuis. De marshal is de gastheer of -vrouw en levert een belangrijke bijdrage aan de sfeer.

De marshal is niet alleen gastheer/-vrouw maar is ook verantwoordelijk voor een goede doorstroming en regelnaleving in de baan, en heeft aandacht voor de veiligheid en het welzijn van de leden en gasten. Maar wat precies de taken van een marshal zijn, verschilt per club en vloeit voort uit de doelstellingen van jouw club.

Hoe het ook zij: de marshals spelen een cruciale rol in de beleving van de golfers in de baan. Ze vervullen een ambassadeursrol en kunnen een golfervaring maken of breken! Daarom is het belangrijk dat je beschikt over de juiste personen en dat zij goed voorbereid aan de slag gaan.

Heb je nog niet zo’n goed beeld van wat je van een marshal kunt verwachten? Bekijk dan dit inspirerende filmpje. Het geeft in een kleine zeven minuten goed weer wat een marshal tijdens een dienst doet en hoe jouw organisatie ervoor kan zorgen dat hij of zij het werk goed kan uitvoeren.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Marshaldienst opzetten of verbeteren

Wil je een marshaldienst opzetten of huidige marshalorganisatie verbeteren? Dat juichen wij uiteraard van harte toe! En we kunnen je hier ook op meerdere manieren bij helpen.

De eerste belangrijke stappen kun je echter zelf zetten door het bedenken en formuleren waarvoor je marshals wilt inschakelen. Op welke manier kunnen zij bijdragen aan de ambities en doelstellingen van je club? En wat wil je bereiken met de marshaldienst? Ook is het belangrijk te bedenken hoe de marshals passen in de organisatie. Waar en hoe zijn de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden vastgelegd?

Bovenstaande stappen vind je terug in een overzichtelijk stroomdiagram. Het is een visuele en chronologische weergave van alle stappen die je kunt nemen om tot een gedegen marshaldienst te komen. Het diagram kun je hier bekijken en downloaden.

Uitgebreidere ondersteuning geeft het werkboek ‘Stapsgewijs naar een succesvolle marshaldienst’. In dit werkboek vind je veel inzichten, ervaringen en tips. Ook staan er 16 actiepunten in waarmee je toewerkt naar een goed functionerende marshaldienst. Download het werkboek hier.

En uiteraard kunnen wij je ook altijd persoonlijk te woord staan en ondersteunen waar nodig. Als je algemene of specifieke vragen hebt over het stroomdiagram of werkboek, dan kun je een e-mail sturen naar marshals@ngf.nl. Je kunt ons ook e-mailen met een verzoek om een persoonlijk gesprek.

Training van marshals

Als de marshaldienst goed is opgezet en de marshals zijn geworven, is het belangrijk dat zij goed voorbereid aan hun taken beginnen. Hiervoor bieden we twee soorten trainingen:

Wil je één of slechts een paar marshals trainen? Dan kun je hen het beste een algemene marshalworkshop laten volgen. Zij doen dit dan samen met marshals van andere verenigingen/banen. De training duurt drie uur en wordt door corona voorlopig alleen digitaal gegeven. Bekijk de NGF-kalender voor de betreffende data en voor meer informatie over de opbouw en inhoud van de trainingen. Hier vind je ook de link om je aan te melden.

Wil je je hele marshalteam in één keer samen een training laten volgen? Dan is een incompany workshop een goed idee. Deze training is workshop én teambuildingactiviteit in één. Tijdens de training wordt ingegaan op het takenpakket van de marshals en hoe deze taken het beste kunnen worden uitgevoerd. De training wordt afgestemd op de situatie bij jou op de club of baan. Zo kunnen ook receptiemedewerkers of baliepersoneel aan de training worden toegevoegd. Een incompany workshop kan worden aangevraagd door een e-mail te sturen aan marshals@ngf.nl. Wij zullen dan contact met je opnemen en in overleg de workshop plannen.