Inhoud caddie

Hilversumse Kidsclub

“Zondagochtend lekker golfen? Samen? Maar wat doen we dan met de kinderen?” Hoe kun je als club voorzien in de behoefte van jonge ouders om in het weekend te kunnen golfen zonder de kinderen en zo voorkomen dat deze doelgroep opzegt? Bij de Hilversumsche Golf Club is hiervoor, tot groot genoegen van ouders en kinderen, ‘de Kidsclub’ opgericht . Bijgaand filmpje geeft een leuke indruk van zo’n ochtend op de heide van de Utrechtse Heuvelrug.

De Kidsclub biedt uitkomst

Bij de Hilversumsche Golf Club zorgt de Kidsclub tien tot twaalf zondagen per jaar voor gezellige ochtenden voor het hele gezin. Ouders golfen 9 of 18 holes, de kinderen in de leeftijd van 0 t/m 7 jaar worden ondertussen vermaakt met knutselactiviteiten, een golftraining en na afloop gaat de pannenkoek er in als zoete koek (ook bij de ouders).

Wanneer is er weer een KidsClub mam?

Per jaar wordt de KidsClub 10 tot 12 maal georganiseerd waarbij kinderen kunnen knutselen en spelen maar ook een golftraining volgen. Bewust niet wekelijks, zodat er echt wordt uitgekeken naar de eerstvolgende kidsochtend. Inmiddels is gebleken dat kinderen, als ze daar oud genoeg voor zijn, doorgaan naar de reguliere jeugdlessen.
Kidsclub Hilversumsche Golfclub
Bron: NGF

De kosten en baten

De kinderopvang wordt verzorgd door een professionele organisatie met een achtergrond in de kinderopvang. Hiervoor betaalt de vereniging per jaar zo’n € 1.500,-. Daar staan ook inkomsten tegenover, want de ouders betalen per kind € 5,- voor de kinderopvang en € 10,- als het kind ook meedoet aan de golftraining. Daarnaast - vergeet dat niet bij de baten op te tellen - had één van de ouders misschien het lidmaatschap opgezegd én zit er wellicht tussen de kinderen een toekomstig jeugdlid.