Inhoud caddie

Kan een score ingevoerd met de app GOLF.NL op non-qualifying gezet worden?

De uitleg op deze pagina is bedoeld voor handicapcommissies van golfclubs. Ben je golfer? Ga dan naar golf.nl/whs voor een uitleg van het Wereld Handicap Systeem.

Handicapcommissies kunnen als handicapautoriteit van hun club en de leden van deze club alle ingevoerde scores op non-qualifying zetten, ongeacht de manier waarop een score in de database terecht is gekomen. Ook de scores die via de app GOLF.NL of mijn.golf.nl zijn ingevoerd, kunnen door de handicapcommissie op non-qualifying gezet worden. De kaarten worden dan dus niet 'weggegooid'.

Hieronder staan antwoorden op vragen die gesteld zijn in trainingen voor handicap- en wedstrijdcommissies.

Is een score op non-qualifying zetten gelijk aan de score verwijderen? Of zou er een functionaliteit moeten zijn om een kaart op non-qualifying te zetten waarbij de score wel zichtbaar blijft maar niet meegenomen wordt in de handicapberekening?
Dit is effectief hetzelfde in de NGF-database maar het is beter om een score op non-qualifying te zetten. Bij het verwijderen van een kaart in het clubsoftwaresysteem zal de kaart waarschijnlijk definitief verwijderd worden in het eigen systeem. Als de club een score verwijdert, blijft de score in de NGF-database sowieso wel zichtbaar als non-qualifying score.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.