Inhoud caddie

Het NGF-stappenplan

De NGF heeft een stappenplan ontwikkeld dat bestaat uit drie fasen: Beginnen met golf, Beter golfen en Naar topgolf. De stappen zijn gegoten in drie aparte boekjes. In de boekjes vinden lezers theorie, tips en veel oefeningen.

Op de bladzijden met de oefeningen staan QR-codes die golfers leiden naar video-oefeningen. Alle teksten en oefeningen zijn geschreven door golfprofessionals in een heldere taal, toegespitsts op het golfniveau van de lezer.

Een nieuw stappenplan

Het huidige stappenplan vervangt het eerdere 9-stappenplan. Niet alle golfers ontwikkelen de verschillende onderdelen van hun spel even snel. Het blijkt dat veel golfers niet alleen behoefte hebben aan oefeningen uit hun eigen handicapcategorie. Voor sommige onderdelen van hun spel hebben ze ook behoefte aan oefeningen voor golfers met een iets lagere of juist hogere handicap.

De handicapcategorieën zijn nu gebundeld in drie grote stappen:

  • Beginnen met golf: voor golfers tot handicap 36 of voor iedereen die zijn basis wil verstevigen
  • Beter golfen: voor golfers met handicap tussen de 36 en de 15 of voor iedereen die beter wil leren golfen.
  • Naar topgolf: voor de ambitieuze, competitieve speler met ambitie om single handicap te behalen tot en met handicap 0.

Naast deze stappen komen er ook zes modules: Putten, Chippen, Pitchen, Bunker, Swing en Mentaal. Deze zijn bedoeld voor golfers die een van deze specifieke onderdelen van het spel verder willen trainen.

Stappenplan golf ngf

Voor wie?

Het stappenplan is geschreven voor golfers én voor golfprofessionals.

  • Voor golfers van elk niveau die zich willen ontwikkelen, een lagere handicap nastreven, of juist één onderdeel van hun spel willen verbeteren.
  • Voor golfprofessionals die op een constructieve manier les willen geven en willen putten uit een enorme hoeveelheid oefeningen.

Beschikbaarheid Stappenplan-boekjes

De eerste twee boeken, Beginnen met golf en Beter golfen, zijn beschikbaar. Het laatste deel (Naar topgolf, inclusief de modules Putten, Chippen, Pitchen, Bunker, Swing en Mentaal) verschijnt half juni (2024). Alle uitgaven zijn dan, voor dezelfde prijs, als e-book verkrijgbaar.

Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer Naar Topgolf en de modules beschikbaar zijn om te bestellen? Stuur een e-mail aan Alexander Renders en we berichten je zodra de titels beschikbaar zijn.

Stappenplan golf.nl ngf

Bestelinformatie

De Stappenplan-boeken zijn te bestellen via golfboeken.nl.

Retailprijs:
Beginnen met Golf: € 5,95
Beter Golfen: € 6,95

Aanbevolen verkoopprijs:
Beginnen met Golf: € 12,95
Beter Golfen: € 14,95

Verspreiding

Verkoop alle delen uit het Stappenplan via de receptie en in je golfshop. Leg ze bij de kassa neer zodat klanten ze bij het afrekenen nog even meepakken. Geef als tip aan de golfers om de boekjes als verjaardagscadeau te geven of als Sinterklaas- of kerstmiscadeau. Vergeet ook niet de serie boeken aan je golfpro’s te geven om te verkopen in hun lessen!

Een aanwinst

Het nieuwe stappenplan is een aanwinst voor de les en training van de golfprofessional, vindt Jim van Heuven van Staereling. Lees meer.