Inhoud caddie

Handboek voor De Golf Academie

Om leden te binden en behouden is er meer nodig dan alleen een golfbaan aanleggen en onderhouden. Golfers moeten zich thuis voelen en willen sportief uitgedaagd worden. Hoe kan dat beter dan met een aantrekkelijk en gevarieerd jaarprogramma?!

Het handboek van De Golf Academie voorziet hierin door alle onderdelen van sportief beleid uitgebreid te aan bod te laten komen.
Aan de hand van het Golfsport Businessmodel krijgen golfclubs en banen allereerst antwoord op vragen als 'wie zijn precies mijn (potentiële) leden' en 'wat willen zij'?
Vervolgens wordt er een duidelijk plan opgesteld waarmee het sportieve beleid geborgd kan worden binnen de vereniging en waarmee het uiteindelijke activiteitenprogramma kan worden opgesteld. Het handboek geeft ook een aantal goede voorbeelden van andere clubs die sportief beleid hebben opgezet; Wat hebben ze gedaan en wat heeft het opgeleverd?

Golfregels, handicapsysteem en het 9-stappenplan

Het handboek van De Golf Academie voorziet ook in een uitgebreide instructie van alle regels en het handicapsysteem voor beginners. Uiteraard wordt de golfmethodiek van het 9-stappenplan ook uitvoerig behandeld met testjes, oefeningen en complete lessen die te gebruiken zijn voor golfprofessionals.

De Golf Academie als hulpmiddel

De digitale variant van het handboek van De Golf Academie is degolfacademie.nl. Degolfacademie.nl is dé online-golfbegeleider voor elk type golfer en een uitstekend hulpmiddel voor de golfprofessional. Met de functionaliteiten van De Golf Academie, dat naadloos aansluit bij het 9-stappenplan, zorg je voor een professionele uitstraling van je golfschool en golflessen.

Aan de slag met het handboek?

Wil je met (onderdelen van) het handboek aan de slag, kom dan naar de workshop 'De Golf Academie en het 9-stappenplan'. Onderaan deze pagina vind je meer informatie.