Inhoud caddie

Handboek voor De Golf Academie

Om leden te binden en behouden is er meer nodig dan alleen een golfbaan aanleggen en onderhouden. Golfers moeten zich thuis voelen en sportief uitgedaagd worden. Hoe kan dat beter dan met een aantrekkelijk en gevarieerd jaarprogramma?!

Het handboek van De Golf Academie voorziet hierin door alle onderdelen van sportief beleid uitgebreid te aan bod te laten komen. Aan de hand van het Golfsport Businessmodel krijgen golfclubs en banen allereerst antwoord op vragen als 'wie zijn precies mijn (potentiële) leden' en 'wat willen zij'?

Vervolgens wordt er een duidelijk plan opgesteld waardoor het sportieve beleid geborgd wordt in de vereniging en aan de hand waarvan het uiteindelijke activiteitenprogramma kan worden opgesteld. Het handboek geeft ook een aantal goede voorbeelden van andere clubs die sportief beleid hebben opgezet: wat hebben ze gedaan en wat heeft het opgeleverd?

Golfregels, handicapsysteem en het 9-stappenplan

Het handboek van De Golf Academie voorziet ook in een uitgebreide instructie van alle regels en het handicapsysteem voor beginners. Uiteraard wordt de golfmethodiek van het 9-stappenplan ook uitvoerig behandeld met testjes, oefeningen en complete lessen die te gebruiken zijn voor golfprofessionals.

De Golf Academie als hulpmiddel

De digitale variant van het handboek van De Golf Academie is degolfacademie.nl. Degolfacademie.nl is dé online golfbegeleider voor elk type golfer en een uitstekend hulpmiddel voor de golfprofessional. Met de functionaliteiten van De Golf Academie, die naadloos aansluiten op het 9-stappenplan, zorg je voor een professionele uitstraling van je golfschool en golflessen.