Inhoud caddie

Ik ben beginner. Hoe kom ik aan een WHS-handicap?

Een van de doelen van het World Handicap Systeem is dat meer golfers hun speelsterkte meten en bijhouden. Om een handicap te krijgen moet je lid zijn van een golfclub die bij de NGF is aangesloten. Nieuwe spelers kunnen al na één qualifying ronde van negen holes een handicap verwerven (als ze een ronde spelen die op het niveau van handicap 54 of beter is). Als je in 2020 begint met golf, probeer dan al in 2020 qualifying ronden te spelen. 

Voor het verkrijgen van een handicap in 2021, zodra het WHS is ingevoerd, moet je per hole gemiddeld netto double bogey of beter maken. De netto double bogey voor iemand zonder handicap is par + 5 slagen. 

Het is een mythe dat je heel goed moet zijn om een handicap te hebben. Met een maximum handicap van 54 is het WHS toegankelijk en inclusief en bedient het de wensen van nieuwe én ervaren spelers. Het is voor de doorstroming in de baan wel belangrijk dat je als nieuwe speler snelheid in het spel houdt. Afhankelijk van de spelvorm kun je de bal oppakken op een hole zodra je op die hole jouw double netto bogey-score hebt bereikt.

Voor meer details: neem contact op met de handicapcommissie van je club.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.