Inhoud caddie

Wie is ervoor verantwoordelijk dat scores van open wedstrijden in de NGF-database terecht komen?

De uitleg op deze pagina is bedoeld voor commissies van golfclubs. Ben je golfer? Ga dan naar golf.nl/whs voor een uitleg van het Wereld Handicap Systeem.

Als een speler meedoet aan een open wedstrijd op een andere baan dan de baan van zijn/haar home club en als de lokale wedstrijdorganisatie is aangesloten op de NGF-database via een clubsoftwareleverancier, dan bevelen we aan dat de lokale wedstrijdorganisatie ervoor zorgt dat de wedstrijdscore van deze speler in de NGF-database terechtkomt. Dit is mogelijk omdat iedere speler een eigen GSN-nummer heeft. Een speler kan onder dit GSN-nummer ingevoerd worden in het wedstrijdsysteem. De scores van spelers met een andere home club kunnen op deze manier meegenomen worden in de wedstrijduitslag. De scores van de deelnemers met een andere home club kunnen op deze manier ook, na verwerking van de wedstrijd, automatisch aangeleverd worden aan de NGF-database.

Het is bij open wedstrijden belangrijk dat de deelnemers aan een open wedstrijd geïnformeerd worden wie de scores doorgeeft aan de NGF-database. Bij voorkeur doet de lokale wedstrijdorganisatie dit dus. Als de wedstrijdorganisatie niet is aangesloten op de NGF-database via een clubsoftwareleverancier of als de wedstrijdorganisatie om een andere reden niet de scores kan invoeren van (een deel van) de spelers, dan moet de wedstrijdorganisatie dat melden aan de spelers. De deelnemers dienen in dat geval zelf hun wedstrijdscore in te voeren in de clubsoftware van hun club of de app GOLF.NL. 

De speler is verantwoordelijk om na te gaan of zijn score via zijn of haar GSN-nummer wordt ingevoerd

Bij nationale NGF-wedtrijden worden de scores van deelnemers door de NGF-wedstrijdleiding ingevoerd in de NGF-database. De score wordt dan onder het GSN-nummer van een deelnemer ingevoerd. De deelnemers hoeven dat dan dus niet zelf te doen.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.

Raadpleeg ook de digitale versie van 'Wegwijs in Handicapping'