Inhoud caddie

Wetenschap & praktijk 2: ecosysteemdiensten

In de videoserie ‘Wetenschap & praktijk’ interviewt Koert Donkers deskundigen over complexe onderwerpen.

De videoserie ‘Wetenschap en praktijk’ van de NGF-afdeling Duurzaam beheer/agronomie bestaat uit korte interviews van zo'n 8 minuten. Het doel is om helderheid te creëren over complexe onderwerpen zodat golfbanen op deze gebieden kunnen inspringen op de kansen die er zijn.

Aflevering 2: ecosysteemdiensten

Wat zijn ecosysteemdiensten? In welke mate zijn ecosysteemdiensten oplossingen voor problemen als klimaatverandering? Welke ecosysteemdiensten zijn er op golfbanen en wat kunnen deze opleveren voor de golfbanen zelf en voor de omgeving? Welke ecosysteemdiensten kunnen golfbanen ‘vermarkten’ of ‘verwaarden’ in maatschappelijk of monetair kapitaal?

Bekijk de video om de antwoorden op deze vragen te horen. De deskundigen in aflevering 2 zijn:

ir J.Y. (Joep) Frissel, WUR Team Biodiversiteit en Beleid, onderzoeker natuur & ecologie, projectondersteuner

ir R.J.H.G. (René) Henkens, WUR Team Biodiversiteit en Beleid. Specialist natuur, recreatie & toerisme

Bekijk het interview hier.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

  • In aflevering 2 wordt gesproken over het samenwerken met studenten van Wageningen University & Research bij onderzoek naar de potentie van systeemdiensten op je golfbaan. Lees hier meer over ‘Academic Consultancy Training’.
  • In aflevering 2 komt ook een onderzoek Wageningen University & Research naar biodiversiteit op golfbanen ter sprake. Lees hier meer. 
  • Meer weten over ecosysteemdiensten en de kansen voor golfbanen? Bezoek onze pagina ngf.nl/esd.
  • Op watergebied krijgen golfbanen met grote uitdagingen te maken: lange droogteperioden en periodes met overvloed aan water. Maar door pro-actief te handelen kunnen golfclubs grote problemen voorkomen en er ontstaan dan ook kansen voor de golfsector. Lees hier meer.
  • Meer weten GEO-certicering? Bezoek onze Caddie-pagina over OnCourse en GEO