Inhoud caddie

Wordt mijn handicap in de toekomst dus niet meer op basis van Stablefordpunten berekend?

De waarden die opgeslagen worden in de database waarmee een WHS-handicap wordt uitgerekend, zullen geen Stableford-punten meer zijn. In het WHS wordt gekeken naar je bruto score op elke hole tot een maximum van een netto double bogey (in het Stableford-systeem is dat de eerste score op een hole die geen Stablefordpunten meer oplevert). Lees hier meer.

Anders gezegd: nu bepaalt het aantal Stablefordpunten of je handicap stijgt, daalt of hetzelfde blijft. Dat verandert met de komst van het WHS, want je WHS-handicap is gebaseerd op je beste 8 scores in je laatste 20 ronden. Maar Stableford blijft gewoon bestaan als spelvorm voor sociale rondjes en voor qualifying ronden. In een Stableford-wedstrijd zal het klassement nog steeds bepaald worden door het aantal Stableford-punten van de deelnemers. Maar voor handicapdoeleinden wordt je score in een qualifying Stableford-wedstrijd omgezet in een dagresultaat.

Ook individueel strokeplay, Maximum Score en Tegen par/bogey blijven qualifying spelvormen. 

De qualifying scores die je in 2020 inlevert, worden gebruikt voor het bepalen van je eerste WHS-handicap en ze tellen daarna ook nog een tijd mee. Omdat je WHS-handicap wordt bepaald door het gemiddelde van je beste 8 dagresultaten over je laatste 20 qualifying ronden, is het vanaf nu belangrijk om een ronde zo goed mogelijk af te maken, ook wanneer de buffer uit zicht is. Want als een minder goede score toch deel gaat uitmaken van je beste 8 scores, dan levert een score met als equivalent 31 Stableford-punten een aanzienlijk beter dagresultaat op dan een score met als equivalent 26 Stableford-punten.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.