Inhoud caddie

Online training: ESD-webinars

In december 2020 heeft de NGF in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) twee live webinars gehouden over ESD-kansen voor golfbanen.

Het begrip ESD - ecosysteemdiensten - bestaat al 20 jaar maar wordt steeds belangrijker in ons denken over de natuur en voor de golfbranche bieden ecosysteemdiensten grote maatschappelijke en zakelijke kansen. Maar hoe kom je erachter komt wat er op je golfbaan aanwezig is aan ecosysteemdiensten? En hoe kun je die ecosysteemdiensten verwaarden - verzilveren?

Webinar/online training 1

In webinar 1 (gehouden op 8 december 2020) is het begrip ecosysteemdiensten toegelicht en zijn de kansen voor golfbanen besproken. Voorts is er in webinar 1 aandacht voor onderzoek dat samen met golfbanen wordt gedaan. Bekijk hieronder de presentaties van het eerste webinar door op de links te klikken.

Onderdeel van het eerste ESD-webinar was een korte video waarin Golfclub Zwolle vertelt over de kennismaking met ecosysteemdiensten (ESD). Samenvattend: GC Zwolle is enthousiast over GEO/OnCourse en ziet ecosysteemdiensten als een aanvulling; ESD leidt tot inzicht in de verbinding tussen de natuurwaarden op de golfbaan en in de omgeving en ESD heeft bij GC Zwolle onder meer geleid tot een verlaging van de pachtsom.

Bekijk het eerste webinar hier of hieronder.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Webinar/online training 2

In het tweede ESD-webinar (gehouden op 17 december 2020) is concreet ingegaan op de vragen: wat kunnen golfbanen met ESD en hoe kunnen ecosysteemdiensten op golfbanen ingezet kunnen worden?  Bekijk hieronder de presentaties van het tweede webinar door op de links te klikken.

Bekijk het tweede webinar hier of hieronder terug.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Deze online trainingen over ESD zijn bedoeld voor golfbaanbeheerders in brede zin: golfclubbestuurders, golfbaanexploitanten, baancommissieleden en (hoofd)greenkeepers. ESD gaat over de toekomst en de webinars zijn daarom ook zeker interessant voor de jongste generaties. 

Ga naar de hoofdpagina ESD en golfbanen.