Inhoud caddie

GOLFGO

GOLFGO is het reserveringsplatform waar Nederlandse golfers eenvoudig en snel een starttijd kunnen boeken op een van de aangesloten golfbanen. Als golfbaan heb je de distributie van starttijden geheel in eigen hand. Sluit je aan bij GOLFGO!

Sinds de lancering van GOLFGO in mei 2020 worden er jaarlijks  zo'n 80.000 starttijden (voornamelijk greenfees) gereserveerd op de 70 deelnemende golfbanen. Dat zijn per aangesloten golfbaan gemiddeld rond de 100 reserveringen per maand.

Het reserveringsplatform GOLFGO is ontwikkeld door de NGF en NVG. Met als doel het aantal gespeelde golfrondes in Nederland te verhogen en lege starttijden te vullen. De golfbaan heeft via het landelijke starttijdenplatform GOLFGO de distributie van starttijden geheel in eigen hand. GOLFGO is tevens geïntegreerd in de app GOLF.NL, waardoor de golfclub of -baan niet alleen de kans krijgt om al zijn golfers beter te bedienen, maar ook om de baan toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Ook je starttijden beschikbaar stellen?

Wil je jouw golfbaan of -club aanmelden voor GOLFGO en heb je hulp nodig bij het aansluiten van jouw golfbaan? Stuur je vraag of verzoek naar info@golfgo.nl, dan nemen we contact met je op.

Waarom GOLFGO ook voor jouw baan interessant is!

Ruim 49% van de geboekte starttijden worden buiten kantoortijden gemaakt. Door starttijden op GOLFGO aan te bieden krijgen en hebben deelnemende golfbanen via de online web omgeving van GOLF.NL en de APP een enorm bereik. Met ruim 350.000 app downloads biedt dit een enorme kans voor banen om extra starttijden aan te bieden en te verkopen. Golfers kunnen binnen enkele klikken een reservering maken bij jouw golfbaan. Met dit gemak vinden meer en meer spelers de weg naar jouw club of baan. GOLFGO wordt door ons continu onder de aandacht van golfers gebracht. 

GOLFGO voor golfclubs en -banen

GOLFGO is gekoppeld aan een zogenaamde 'channel manager'. Dit is een centraal systeem waarop verschillende reserveringssystemen kunnen worden aangesloten. Lees hier meer over de channel manager. 

 1. Starttijden worden automatisch uitgelezen via - op dit moment – de clubsoftwaresystemen van Intogolf (Proware), CPS, eGolf4u en Lightspeed Golf. (Uiteraard kunnen er meer softwareleveranciers aansluiten, mocht dat nodig zijn)
 2. Golfclubs en -banen bepalen zelf welke starttijden er worden aangeboden op het platform van GOLFGO.
 3. Golfclubs en -banen hebben de mogelijkheid om een ‘vanaf-prijs’ van hun 9- of 18-holesrondes te tonen, zodat golfers weten welke kosten ze kunnen verwachten.
 4. In het systeem van GOLFGO staan alle golfbanen van Nederland. Bij de zoekresultaten worden altijd als eerst de golfbanen getoond die binnen de betreffende zoekcriteria op GOLFGO starttijden aanbieden. De bezoeker krijgt bij de niet direct te reserveren banen alleen het telefoonnummer te zien. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de aangesloten en niet aangesloten golfbanen.
 5. Wanneer je inlogt in het systeem van de channel manager krijg je inzicht in de boekingsgeschiedenis van het GOLFGO-platform.
 6. GOLFGO maakt deels gebruik van de data en gegevens die golfclubs en -banen invullen in Caddie.ngf.nl. Controleer of de gegevens van jouw golfclub of -baan nog up-to-date zijn door in te loggen op Caddie.
 7. Golfbanen kunnen hun starttijden aanbieden voor de volgende type-golfers:
  a) zowel greenfee (gasten) als leden (golfers met speelrecht) boekingen
  b) alléén greenfee (gasten) boekingen 

Voor golfers werkt GOLFGO als volgt:

 1. Golfers zoeken via GOLFGO eenvoudig op de naam van een golfbaan of plaats in Nederland waar ze willen golfen.
 2. Dan vullen ze hun zoekcriteria in (aantal personen, aantal holes, speeldatum, dagdeel) waarna een passend golfaanbod verschijnt, gebaseerd op de beschikbaarheid bij golfbanen.
 3. De golfer kiest vervolgens een starttijd bij de gewenste golfbaan, geeft aan of het gaat om een greenfeeboeking of een reservering met speelrecht (lid van de betreffende club) en bevestigt de reservering.
 4. De golfer die heeft gereserveerd, krijgt een bevestigingsmail in zijn/haar mailbox.
 5. Golfers die willen annuleren of hun reservering willen wijzigen, doen dit door zelf direct contact op te nemen met de betreffende golfbaan

Regel zelf wat op GOLFGO wordt getoond

Vanuit je eigen clubsoftwaresystemen regel je alles wat op GOLFGO getoond wordt. Datgene wat je opgeeft, wordt uiteindelijk getoond op GOLFGO. Worden er zaken niet getoond of ontbreekt er iets? Dan controleer of regel je dit binnen je eigen clubsoftwaresysteem of neem je contact op met de betreffende supportafdeling van je clubsoftwaresysteem.

GOLFGO maakt ook deels gebruik van de data en gegevens die golfclubs en -banen invullen in Caddie.ngf.nl. Controleer of de gegevens van jouw golfclub of -baan nog up-to-date zijn door in te loggen op Caddie.

Abonnementsvormen en tarieven

Clubs en banen hebben de keuze uit twee verschillende abonnementen. Bekijk de twee abonnementsvormen en bijbehorende tarieven in dit PDF-document.

Promotie GOLFGO

GOLFGO wordt continu onder de aandacht van golfers gebracht. Dit doen we via de verschillende communicatiekanalen van GOLF.NL. App GOLF.NL (350.000 downloads), website en de nieuwsbrief. Verder promoten we GOLFGO via social media (advertising), Google Adwords en Youtube, middels de baan op met GOLF.NL | #VLOGS

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Ook je starttijden beschikbaar stellen?

Wil je jouw golfbaan of -club aanmelden voor GOLFGO en heb je hulp nodig bij het aansluiten van jouw golfbaan? Stuur je vraag of verzoek naar info@golfgo.nl, dan nemen wij contact met je op.