Inhoud caddie

Informatie over de incompany marshalworkshop

Informatie over een training voor het gehele marshalteam: een incompany marshalworkshop.

Waarom een incompany workshop?

Met de incompany marshalworkshop op maat komt de NGF tegemoet aan de behoefte van golfclubs en golfbanen in Nederland, de behoefte aan een training van het marshalteam, die specifiek is toegesneden op de situatie bij de club of baan.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor marshals, caddiemasters, receptiemedewerkers, baanmanagers en personen die verantwoordelijk zijn voor de marshaldienst.

Programma

Het programma is voornamelijk gericht op het functioneren van de individuele marshal. Het programma wordt samengesteld op basis van de vragen en onderwerpen die de club aandraagt en de informatie uit het aanvraagformulier.

In het programma wordt in elk geval ingegaan op het takenpakket en het profiel van de marshal. In de workshop wordt veel geoefend met praktijksituaties die door de club en de deelnemers worden aangereikt.

Kosten

De incompany marshalworkshop kost in 2024 450 euro.

Voorbereiding

De marshalworkshop wordt gepland als de club of baan de organisatie goed op orde heeft. Op de website van de NGF staat een stappenplan dat kan worden gebruikt om dit te checken. Ook staat er veel informatie om een goed marshalplan samen te stellen. Indien de club daaraan behoefte heeft kan de NGF hierbij helpen. Er zijn ook diverse voorbeelden beschikbaar.

Een workshop aanvragen

 1. De club dient via de website van de NGF het aanvraagformulier volledig in te vullen en de gevraagde documenten te mailen naar marshals@ngf.nl. Het aanvraagformulier is te vinden op de hoofdpagina over marshals en marshaltrainingen.
 2. Datum van de workshop wordt vastgesteld.
 3. De club gaat akkoord met het globale programma:
  - 10.15 uur ontvangst deelnemers met koffie/thee
  - 10.30-13.00 uur ochtendprogramma
  - 13.00-13.45 uur lunch (op verzoek wordt na de lunch een groepsfoto gemaakt)
  - 13.45-16.30 uur middagprogramma
  - 16.30 uur afsluitend drankje
  De club draagt de kosten voor koffie, lunch en drankjes voor de deelnemers en twee workshopleiders.
 4. De workshopleiders maken een programma op maat op basis van de informatie uit het aanvraagformulier en de ontvangen documentatie.
 5. Zo nodig vindt er een telefonische voorbespreking plaats van een van de workshopleiders met de contactpersoon van de club, waarin specifieke vragen en probleemstellingen worden besproken die in de workshop aan de orde kunnen komen.

De workshop

 1. De club stelt een ruimte beschikbaar met aanwezigheid van projectiescherm en beamer of een grote tv, kabelhaspel en flip-over. De workshopleiders gebruiken een eigen laptop.
 2. Zaalopstelling: U-vorm.
 3. Alle deelnemers ontvangen een hand-out van de presentatie.
 4. Tijdens de workshop is de verantwoordelijke persoon voor de marshals aanwezig.

Voor meer informatie of vragen, stuur een email naar marshals@ngf.nl.

Ga naar de hoofdpagina over marshals en marshaltrainingen