Inhoud caddie

Best practices en succesverhalen

Best practices en succesverhalen op het gebied van jeugd- en familiegolf en Golfmarkt-publicaties over jeugdgolf.

Virtueel golf op je drivingrange

Steeds meer golfbanen investeren in gamification-technologie op hun drivingrange. Lees meer op GOLF.NL.

Maak een kleine baan in de grote

Steeds meer clubs maken in hun grote 9-holes of 18-holes baan een qualifying par-3 parcours. Daarmee speel je in op behoeften van verschillende groepen golfers. Hoe werkt dat in de praktijk? Lees het artikel Maak een kleine baan in de grote.

Regionaal traject toont kansen jeugdgolf

Zes golfclubs in de regio Den Bosch bewijzen dat je met elkaar een gedegen jeugdbeleid kunt neerzetten, zo berichtten we in het voorjaar van 2022 in Golfmarkt. Lees het artikel hier

Jeugdgolf in de regio

Golf geen sport voor jongeren? Een hardnekkig misverstand. Een onderzoek dat Bureau Coen in opdracht van de NGF uitvoerde, bewijst dat jeugd wel degelijk enthousiast te krijgen is voor golf. Lees hier meer.

De GOLF RAAK! Clubchallenge

In 2022 werd voor het eerst een GOLF RAAK! Clubchallenge gehouden tijdens de Challenge Trophy en het KLM Open. Lees hier meer over deze leuke golfchallenge tussen jeugdspelers van verschillende clubs.

Met kinderen naar het KLM Open

In 2022 bezocht een jeugdige afvaardiging van vijf Drentse golfclubs het Dutch Open. Dit was te danken aan een goede samenwerking van vijf jeugdcommissies. Lees hier meer.

Haal de jeugd erbij!

Is het mogelijk om kinderen enthousiast te krijgen voor de golfsport? Ja, maar het vereist wel de goede toon. Lees hier meer over in dit Golfmarkt-artikel uit 2020.

Investeren in jeugdgolf

Almeerderhout had in 2019 heel weinig jeugdleden. De club besloot vervolgens te investeren in jeugdgolf. In het Golfmarkt-artikel Almeerderhout investeert in jeugdgolf is te lezen welke stappen de club heeft gezet.

De Kidsclub van de Hilversumsche

“Zondagochtend lekker golfen? Samen? Maar wat doen we dan met de kinderen?” In 2019 berichtten we over een oplossing op de Hilversumsche Golf Club: de Kidsclub.

In het kielzog van de watersport

Wat kan golf leren van het jeugdprogramma Optimist on Tour van het Watersportverbond? Lees het hier.

Scholenproject

In mei en juni 2017 kregen 1.200 basisschoolkinderen in de gemeente Woudrichem een gymles golf in een creatief ingerichte zaal. Vervolgens werden dezelfde kinderen uitgenodigd voor een clinic op Golfpark Almkreek en daarna ook nog voor een familieles met het gezin. Hoe pakte Almkreek dit aan? Lees het hier.

Ga naar de hoofdpagina over jeugdgolf.