Inhoud caddie

Hoe moet een handicapcommissie omgaan met papieren scorekaarten?

De uitleg op deze pagina is bedoeld voor handicapcommissies van golfclubs. Ben je golfer? Ga dan naar golf.nl/whs voor een uitleg van het Wereld Handicap Systeem.

We verzoeken clubs om golfers aan te moedigen om qualifying scores op dezelfde dag, voor middernacht lokale tijd, elektronisch in te voeren. De scorekaart moet digitaal ondertekend zijn door de marker. De score moet bij voorkeur voor middernacht ingevoerd zijn, want als alle scores voor middernacht binnen zijn, dan kunnen ze meegenomen worden in de PCC.

Spelers die een qualifying score niet elektronisch kunnen invoeren, mogen nog steeds papieren scorekaarten inleveren. Clubs moeten deze spelers wel aanmoedigen om de papieren scorekaart zo snel mogelijk in te leveren. Handicapcommissies dienen deze scores zo snel mogelijk te verwerken.

De score op de papieren scorekaart moet chronologisch op de juiste plaats gezet worden zodat de PCC van de juister speeldag toegepast wordt. Een later ingevoerde score zal echter geen invloed meer hebben op de PCC van de dag waarop de ronde is gespeeld.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.