Inhoud caddie

Hoe moet een handicapcommissie omgaan met papieren scorekaarten?

De club dient golfers aan te moedigen om qualifying scores op dezelfde dag, voor middernacht lokale tijd, elektronisch in te voeren. De scorekaart moet digitaal ondertekend zijn door de marker.

De score moet om twee redenen voor middernacht ingevoerd zijn. Als alle scores voor middernacht binnen zijn, dan kan ’s nachts de PCC berekend worden. En als een score voor middernacht wordt ingevoerd, weet de golfer de volgende ochtend zijn of haar nieuwe handicap.

Spelers die een qualifying score niet elektronisch kunnen invoeren, mogen nog steeds papieren scorekaarten inleveren. Clubs moeten deze spelers wel aanmoedigen om de papieren scorekaart zo snel mogelijk in te leveren. Handicapcommissies dienen deze scores zo snel mogelijk te verwerken.

De score op de papieren scorekaart moet chronologisch op de juiste plaats gezet worden en hierbij moet de PCC van de speeldag toegepast worden. Deze later ingevoerde score zal echter geen invloed meer hebben op de PCC van de dag waarop de ronde is gespeeld.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.