Inhoud caddie

Een walking-dinner-golfwedstrijd

20 oktober 2023

Een best practice op het gebied van sportief beleid op golfclubs: een walking-dinner-wedstrijd.

Een wedstrijd gecombineerd met een walking dinner in de baan is een leuke variant en trekt golfers die misschien niet zo snel meedoen aan gewone wedstrijden.

Een walking-dinner-wedstrijd is een wedstrijd waarbij er eten en drinken wordt aangeboden tijdens de ronde. Zo'n wedstrijd wordt bij voorkeur georganiseerd op een par-3 baan (het duurt dan minder lang) maar natuurlijk kan het ook op een grote baan. Of je kunt de grote baan voor deze gelegenheid veranderen in een par-3 baan door teemarkers te plaatsen op afstanden tussen de 100 en 160 meter van de green.

  • Uitvoering? Bij een walking-dinner-wedstrijd op de par-3 baan van Golfclub Princenbosch ging het als volgt. Op hole 1 kregen de deelnemers een aperitief en een klein hapje van de starter. Na hole 2, op een soort pleintje, kreeg men een kleine broodje hamburger van de barbecue een speciaal biertje. Na hole 5 werden de deelnemers getrakteerd op saté en wederom een speciaal biertje. En op de afslag van hole 8 wachtte een tiramisu met een regionaal likeurtje. 
  • De spelvorm? Individueel of Texas scramble. Als er veel deelnemers zijn, is Texas scramble een betere spelvorm. Je kunt dan flights van vijf of zes spelers vormen.
  • De doelgroep? Alle leden van de golfclub, van beginners tot gevorderden. Je kunt de inschrijving misschien zo inrichten dat een groep zich als flight kan aanmelden, maar het moet ook mogelijk zijn dat iemand zich individueel inschrijft.

Wil je meer weten? Neem contact op met Alexander Renders.

Zie ook de pagina Spelvormen voor clubwedstrijden.

Ga naar de hoofdpagina Sportief beleid en best practices.