Inhoud caddie

Wat gebeurt er met de WHS-handicap bij wedstrijden over meerdere rondes?

Wedstrijden over meerdere rondes (bijvoorbeeld een clubkampioenschap met een ronde op zaterdag en zondag) behoren met dezelfde handicap gespeeld te worden.

De indeling voor een volgende ronde wordt soms opgemaakt op basis van het totale resultaat van de tot dan toe gespeelde rondes en dit staat los van handicapveranderingen naar aanleiding van deze eerdere rondes. De handicapsoftware zorgt ervoor dat in de achtergrond de juiste handicap wordt gebruikt voor het bepalen van de dagresultaten van latere rondes dus met inachtneming van de eerdere resultaten. Dus na alle rondes hebben alle spelers de juiste handicap ondanks het feit dat het wedstrijdresultaat wordt bepaald met voor iedere speler één handicap voor alle wedstrijdrondes.

Zie ook regel 7.2 van de Rules of Handicapping.

Het verdient aanbeveling om de deelnemers van te voren op de hoogte te brengen wat de handicapprocedure en indelingsprocedure is bij wedstrijden over meerdere rondes.

Na de invoering van het WHS kan iedereen (ook spelers met een handicap van 4,5 en lager) meedoen aan 9-holes qualifying wedstrijden en meestrijden om de prijzen. Lees hier meer.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.