Inhoud caddie

Binnen hoeveel dagen moet een nieuwe qualifying score worden ingeleverd?

De uitleg op deze pagina is bedoeld voor handicapcommissies van golfclubs. Ben je golfer? Ga dan naar golf.nl/whs voor een uitleg van het Wereld Handicap Systeem.

De club dient golfers aan te moedigen om qualifying scores op dezelfde dag, voor middernacht lokale tijd, online in te voeren. Als de score niet op dezelfde dag wordt ingevoerd, dan geldt het volgende.

  • Als een golfer een score wil invoeren via de app GOLF.NL, dan is de inlevertermijn 48 uur.
  • Als een golfer een score wil invoeren via software van zijn of haar club, dan is de inlevertermijn zeven dagen.

Als een golfer een nieuwe score niet binnen deze termijnen online heeft ingevoerd, dan moet de speler contact opnemen met de handicapcommissie van zijn of haar club. De handicapcommissie kan een qualifying score invoeren tot uiterlijk twee maanden na de datum waarop de ronde is gespeeld. 

Lees ook: Hoe moet een handicapcommissie omgaan met spelers die een qualifying score niet elektronisch kunnen invoeren en een papieren scorekaarten inleveren?

Hieronder staan antwoorden op vragen die gesteld zijn in trainingen voor handicap- en wedstrijdcommissies.

Wat moet een handicapcommissie doen met scores die (te) laat worden ingeleverd?
Scores die in principe aan alle eisen voldoen, mogen niet verwijderd worden met als enige reden dat ze niet op dezelfde dag zijn ingeleverd. Maar als spelers hun qualifying scores voortdurend (te) laat inleveren, dan behoort de commissie de golfers daarop aan te spreken en kan de commissie penalty scores toepassen als zij ervan overtuigd is dat de speler dit doet om zijn/haar handicap te manipuleren.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.