Inhoud caddie

Spelersprofiel: een exceptionele score (extreem goede score)

De transitie van een EGA-handicap naar een WHS-handicap: een voorbeeld vaneen speelster met een exceptionele score (extreem goede score).

Dit is een voorbeeld van een speelster die in 2017 een keer een score heeft ingeleverd met 62 Stableford-punten (een exceptionele score in het WHS).

De handicapverlaging door deze score (op de geel gemarkeerde rij 3) is door de commissie tenietgedaan, maar de scorekaart staat nog wel in de database als qualifying en wordt dus ook in de transitie van EGA- naar WHS-handicap meegenomen.

De EGA-handicap van deze speelster stijgt langzaam stijgt van 25,5 naar 27,3 (op basis van 56 scores in de periode 2017-2019).

Op basis van de eerste 20 scores in de database zou deze speelster een WHS-handicap van 20,5 krijgen, maar omdat na 20 scores de laagste handicap over de laatste 12 maanden het stijgen van de handicap gaat beperken middels de Hard Cap, wordt de handicap van de speelster beperkt tot 4,8. Per jaar kan deze speelster maar 5 punten stijgen en komt ze dus in 2019 tot een handicap van 16,8. Dat is aanzienlijk lager dan haar EGA-handicap en niet correct.

De commissie kan dit eenvoudig oplossen door de score van rij 3 gemaakt op 29 april 2017 op non-qualifying te zetten. Het systeem herkent dan dat er iets veranderd is in de handicapgeschiedenis van deze speelster en berekent de handicap van de speelster vanaf dat punt opnieuw.

spelersprofiel

Ga terug naar de FAQ "Zijn er voorbeelden van handicapstijgingen en -dalingen bij de transitie naar het WHS?"