Inhoud caddie

Best practices

Laat je inspireren door deze verhalen over best practices op het gebied van sportief beleid.

Gamification op de driving range

Lees over de ervaringen van de Utrechtse GC Amelisweerd, de Drentse G&CC en de Edese GC Papendal in het artikel Technologie op de drivingrange: "Denk eerst goed na waarom je het doet". Lees ook een artikel op GOLF.NL.waarin de Goese GC vertelt over investeringen in gamification-technologie op de drivingrange.

Maak een kleine baan in de grote

Steeds meer clubs maken in hun grote 9-holes of 18-holes baan een qualifying par-3 parcours. Daarmee speel je in op behoeften van verschillende groepen golfers. Hoe werkt dat in de praktijk? Lees het artikel Maak een kleine baan in de grote.

Samen trainen

Golfclubs die een programma 'samen trainen' aanbieden, kunnen op veel deelnemers rekenen: er is behoefte aan. Lees meer.

Walking-dinner-wedstrijd

Een wedstrijd gecombineerd met een walking dinner in de baan is een leuke variant en trekt golfers die misschien niet zo snel meedoen aan gewone wedstrijden. Lees verder.

De transformatie van de golfprofessional

De traditionele benadering van één vaste teaching professional die een golfer overal bij kan helpen is niet meer van deze tijd, stelt Jim van Heuven van Staereling. De directeur Opleidingen van PGA Holland over de moderne pro en zijn veranderende rol op een golfclub. Lees verder.

Nieuw NGF-stappenplan

Het nieuwe Stappenplan van de NGF is een aanwinst voor de les en training van de golfprofessional, zei Jim van Heuven van Staereling, de directeur Opleidingen van PGA Holland, in Golfmarkt 20. Lees het artikel hier.

Spelvormen voor clubwedstrijden

Met een gevarieerde wedstrijdkalender, met verschillende wedstrijdvormen, bedien je alle ledengroepen. Raadpleeg de pagina Spelvormen voor clubwedstrijden.

Een duurzame start voor beginners

De NGF organiseerde tijdens de Challenge Trophy van 2021 de workshop ‘Duurzaam beginnen met golf’. Hoe kunnen we samen golf aantrekkelijk en open houden voor nieuwkomers? Lees het verslag van de workshop.

Groepslessen in plaats van individuele lessen

Om golfers meer en/of beter te laten golfen, moet golf centraal worden gezet in het sportieve programma van de club. De Peelse heeft hier een goed en zeer succesvol voorbeeld van doorlopen met de cursus sportief beleid als vertrekpunt. Lees hier meer.

Piramidetraining

Golfclub de Dommel is succesvol met een trainings- en oefenprogramma voor álle leden van de club. Op de club heeft de nieuwe aanpak de naam ‘Piramidetraining’ gekregen. Lees hier meer.