Inhoud caddie

De GOLF RAAK! Clubchallenge in 2022

23 juni 2022

In 2022 werd voor het eerst een GOLF RAAK! Clubchallenge gehouden tijdens de Challenge Trophy op de The Dutch en het Dutch Open op Bernardus Golf. Een leuke golfchallenge tussen jeugdspelers van verschillende clubs.

De GOLF RAAK! Clubchallenge nodigt golfclubs uit om met hun jeugdspelers (en eventueel vriendjes, broertjes en zusjes) naar een door de NGF georganiseerd evenement te komen. De kinderen strijden daar om kleinere dagprijzen (trofeeën en andere leuke prijsjes) en grote hoofdprijzen (een grote wisseltrofee en het Golf Raak!-Funpark gratis op jouw club). Uiteraard hebben ze op zo’n dag ook de gelegenheid om de echte toppers te zien golfen en de sfeer op te snuiven van een groot toernooi.

Op de Challenge Trophy en het Dutch Open bleek de GOLF RAAK! Clubchallenge een groot succes. Reden om dit initiatief een vervolg te laten krijgen in 2022 en verdere toekomst.

Winnaars van deze eerste edities van de GOLF RAAK!-Clubchallenge waren Golfclub Amelisweerd (op de Challenge Trophy) en Golfclub Sluispolder (op het Dutch Open).

GOLF RAAK!-Funpark

Wat houdt de GOLF RAAK! Clubchallenge in?

Kinderen kunnen zich voorafgaand aan een toernooi gratis opgeven voor de clubchallenge. Ze kunnen met vriendjes of vriendinnetjes (ook als ze nog niet golfen!) een team vormen of zich juist inschrijven met hun eigen competitieteam. Teamgrootte maakt niet uit – er wordt een gemiddelde score per teamspeler berekend voor het eindklassement.

De clubchallenge vindt plaats in het GOLF RAAK! Funpark, waar de jonge golfers in verschillende spellen zoveel mogelijk punten bijeen proberen te sprokkelen. Dit neemt zo’n 2 uur in beslag. Daarna gaan ze onder begeleiding de baan in en lopen ze met hun team een unieke golfspeurtocht, waarbij ook weer punten te verdienen zijn.
Aan het eind van het evenement wordt bekeken welk team de meeste punten verdiend heeft. De winnaars worden bekend gemaakt via het Instagramkanaal van GOLF.NL.
Het winnende team krijgt de GOLF RAAK! Wisseltrofee én wint een dag het GOLF RAAK!-Funpark bij hun op de golfclub. Zij kunnen op deze dag bijvoorbeeld gebruiken voor een grote vriendjes & vriendinnetjes dag.

Enthousiaste jeugd

Het afgelopen jaar hebben we gemerkt hoe de clubchallenge heeft bijgedragen aan een groeiend besef bij clubs en hun pro's dat kinderen wel degelijk geinteresseerd zijn in golf, mits ze op een leuke en actieve manier geprikkeld worden.

De GOLF RAAK! Clubchallenge is een unieke kans om jonge en beginnende golfers te enthousiasmeren en nieuwsgierig of nog nieuwsgieriger te maken naar de sport. Uiteindelijk zal dit enthousiasme zich doorvertalen naar meer jonge golfers op de Nederlandse clubs en banen: een noodzaak voor een gezonde ontwikkeling van de golfsport!

Ga naar de hoofdpagina Best practices op het gebied van jeugd en familie.