Inhoud caddie

Nationaal Golf en Groen symposium 2019

De zesde editie van het Nationaal Golf & Groen symposium, voor het eerst gecombineerd met de TuRF-kennisdag, werd gehouden in Hotel Restaurant Oud London in Zeist.

Met ruim 200 deelnemers was de bijeenkomst weer druk bezocht. Onder de deelnemers waren (assistent)hoofdgreenkeepers, bedrijfsleiders, managers, vertegenwoordigers van besturen, directies, baancommissies en opleidingsinstituten, onafhankelijke adviseurs, baanarchitecten en leveranciers. De jaarlijkse gespecialiseerde bijeenkomst, georganiseerd door de NGF, NVG, NGA en TuRF, voorziet daarmee duidelijk in een grote behoefte in alle geledingen van de sector.

Wat betekent de duurzame revolutie voor de golfsector? Die vraag stond centraal in de inspirerende presentatie van keynote spreker Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit. Volgens Rotmans is er een digitale en duurzame revolutie aan de gang die qua impact te vergelijken is met de industriële revolutie. De golfsector heeft vooral met de duurzame revolutie te maken. Zoals bij elke transitie ontstaat er angst en chaos en de chaos leidt tot disrupties.

Klik hier voor een verslag van het symposium inclusief links naar de presentaties.

Klik hier voor een samenvatting van de voordracht van Jan Rotmans.

10 december 2019, i.c.m. TuRF-kennisdag.