Inhoud caddie

Wat zijn de belangrijkste termen in het WHS?

Aangepaste Bruto Score: de totale score over een ronde waarbij hoge scores op holes en "strepen" op holes in Stableford-ronden zijn aangepast in een netto double bogey.

Netto double bogey: de netto double bogey op een hole (de maximale holescore voor handicapdoeleinden) is: par + 2 + je handicapslagen. Het is de laagste score op een hole die in de spelvorm Stableford geen stablefordpunten meer oplevert voor een speler.

Course Rating: de moeilijkheidsgraad van een golfbaan voor een speler met handicap 0.

Slope Rating: de relatieve moeilijkheidsgraad van een golfbaan voor alle andere spelers ten opzichte van een golfer met handicap 0.

Dagresultaat (score differential): het dagresultaat is te beschouwen als het behaalde handicapniveau van een speler in een ronde. Het dagresultaat gaat altijd over 18 holes.

Low Handicap Index: de laagste handicap van een speler in de afgelopen 12 maanden (berekend vanaf de datum van de meest recente score).

PCC: een mechanisme dat het dagresultaat aanpast voor een bepaalde baan op een bepaalde dag als er door weersomstandigheden of door de setup van de baan op die dag heel hoge of heel lage scores zijn ingeleverd.

Soft Cap en Hard Cap: twee mechanismen die ervoor zorgen dat de handicap van een speler na enkele slechte scores niet te veel stijgt. Deze mechanismen treden alleen in werking als de handicapgeschiedenis van een speler uit 20 of meer scores bestaat.

Course Handicap (baanhandicap): wat in het EGA Handicap System een playing handicap was, wordt in het WHS een Course Handicap genoemd.

Playing Handicap: in het WHS is de Playing Handicap de term die gebruikt wordt voor de handicap van een speler aangepast met handicap allowances (handicapverrekening/de aanpassing van de handicap afhankelijk van het soort wedstrijd dat je speelt of de spelvorm).

In deze video worden de belangrijkste termen en begrippen behandeld.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.