Inhoud caddie

Samen trainen

20 oktober 2023

Een best practice op het gebied van sportief beleid op golfclubs: 'samen trainen'.

In de enquête Sportief Beleid (de wensenenquête) wordt vaak de vraag gesteld of er behoefte is aan 'samen trainen'. Wat hiermee bedoeld wordt is een programma waarbij leden van je club in een bepaalde periode met andere golfers gaan trainen op verschillende onderdelen. Op deze vraag wordt altijd erg positief gereageerd!

Belangrijk om te weten: 'samen trainen' is geen les, geen instructie op techniek. De professional zorgt voor passende oefeningen en past deze aan wanneer het niveau van de spelers hoger of juist wat lager is.

De clubs die 'samen trainen' aanbieden, zijn altijd positief verrast over de deelname. Die is vaak hoger dan verwacht.

De Hooge Rotterdamsche is een voorbeeld van een succesverhaal: meer dan 200 deelnemers per keer. Het programma is van de club: de inschrijvingen en betalingen lopen via de club waardoor het ook een clubactiviteit blijft. De professionals krijgen een vergoeding voor hun inzet.

  • De doelgroep bij 'samen trainen'? Iedere golfer, van beginner tot ver gevorderd. Het draagt ook bij aan de integratie van nieuwe leden.
  • De periode? De winter is vaak de beste periode maar 'samen trainen' kan ook een jaarprogramma zijn (zoals de piramidetrainingen op Golfclub De Dommel).

Een tip: bij een aantal banen wordt het trainingsprogramma afgesloten met een leuke wedstrijd. Op het moment dat deze wedstrijd wordt gehouden, is de trainingsgroep echt een team geworden.

Wil je meer weten of ondersteuning bij het opzetten van een programma 'samen trainen'? Neem contact op met Alexander Renders.

Ga naar de hoofdpagina Sportief beleid en best practices.