Inhoud caddie

Is er bij het WHS ook sprake van een (jaarlijkse) handicapherziening? (aangepast)

Ja. Bij een handicapherziening bekijkt de handicapcommissie of de handicap van de leden aangepast moet worden. De aanbeveling is dat de clubs aan het eind van elk jaar een jaarlijkse WHS-handicapherziening uitvoeren. De eerste keer zal dus pas eind 2021 zijn. Met behulp van WHS-software kunnen clubs de spelers identificeren die mogelijk in aanmerking komen voor een handicapherziening.

In individuele gevallen, bijvoorbeeld in het geval van blessures, kan een handicapcommissie een tussentijdse herziening uitvoeren. Een golfer die meent dat zijn handicap geen weerspiegeling is van zijn vaardigheid, kan de club verzoeken om zo’n tussentijdse herziening. Bij een handicapherziening van spelers met handicap 2,0 en lager dient de NGF geraadpleegd te worden.

Aan het einde van 2020 wordt geen jaarlijkse herziening meer gedaan in het EGA Handicap System en met de huidige berekening. De reden hiervoor is dat de transitie naar het WHS al voldoende zorgt voor handicaps die de speelsterkte van spelers weerspiegelen.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.