Inhoud caddie

Hoe worden clubs bijgeschoold?

De NGF had voor maart 2020 twee maal een symposium voor handicapcommissies op de agenda gezet. Voor elk symposium hadden zich ruim 200 personen aangemeld. Op 11 maart moest besloten worden om deze symposia af te gelasten vanwege de verspreiding van het coronavirus. Het Handicap Symposium is in oktober als live webinar georganiseerd (zie verderop). Daarnaast zijn we eind april begonnen met online trainingen (video en tekst) op ngf.nl/whs.

De clubs worden geacht om hun leden zo goed mogelijk uit te leggen hoe het World Handicap System werkt. De NGF helpt hierbij door communicatiemateriaal beschikbaar te stellen. Het tijdpad is hier te vinden. Communicatiemateriaal is te vinden op de hoofdpagina ngf.nl/whs.

Golfclubs en handicapcommissies spelen een belangrijke rol in het verwelkomen van nieuwe golfers. Een uitleg van het Wereld Handicap Systeem is onderdeel van de introductie van beginnende golfers. Met speciale wedstrijden voor nieuwelingen in de sport kan aangemoedigd worden dat nieuwe spelers proberen om een handicap te halen. 

Q&A

Op 9 december hebben we een digitale Q&A gehouden voor handicapcommissies waarin vragen zijn beantwoord over de overgang van het EGA Handicap System naar het WHS. Je kunt de vraag- en antwoordsessie hier terugkijken.

Webinar

Op 7 oktober 2020 is een WHS-webinar voor handicapcommissies gehouden: klik hier om het webinar terug te kijken

Lees ook Wat moeten handicapcommissies doen als voorbereiding op de komst van het WHS? en bekijk voorbeelden van handicapverlagingen en -verhogingen.

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.