Inhoud caddie

Marshals en marshaltrainingen

Op veel golfbanen worden marshals ingezet. Zij helpen de golfers waar nodig en leveren een belangrijke bijdrage aan een goede doorstroming en veilig spel. Lees hier meer over marshals en marshaltrainingen.

De marshal is niet alleen gastheer/-vrouw maar is ook verantwoordelijk voor een goede doorstroming in de baan. Als golfers mede dankzij advies van een marshal van de juiste kleur tee spelen, verloopt het spel vlotter en hebben ze meer spelplezier. De marshal heeft daarnaast aandacht voor de veiligheid en het welzijn van leden en gasten. 

Hoe marshals hun rol precies invullen verschilt per persoon en club. Maar dat ze een grote positieve rol kunnen vervullen, staat buiten kijf.

Wat precies de taken van een marshal zijn, verschilt per club en vloeit voort uit de doelstellingen van jouw club. Hoe het ook zij: de marshals spelen een cruciale rol in de beleving van de golfers in de baan. Ze vervullen een ambassadeursrol en kunnen een golfervaring maken of breken! Daarom is het belangrijk dat je beschikt over de juiste personen en dat zij goed voorbereid aan de slag gaan.

Marshaldienst opzetten of verbeteren

Wil je een marshaldienst opzetten of de huidige marshalorganisatie verbeteren? Dat juichen wij uiteraard van harte toe! En we kunnen je hier ook op meerdere manieren bij helpen.

We hebben een stappenplan ontwikkeld dat je kunt volgen om een goede marshaldienst op te zetten: het Stappenplan marshalling op een golfbaan. Als je alle stappen hebt doorlopen en de benodigde acties hebt uitgevoerd, kun je een marshaltraining bij de NGF aanvragen. Informatie over onze trainingen staat hieronder.

Trainingen van marshals

Als de marshaldienst goed is opgezet en de marshals zijn geworven, is het belangrijk dat zij goed voorbereid aan hun taken beginnen. Hiervoor bieden we twee soorten trainingen: 

Wil je één of slechts een paar marshals trainen? Dan kun je hen het beste een algemene marshalworkshop laten volgen. Zij doen dit dan samen met marshals van andere verenigingen/banen. De training wordt gehouden van 10.30 tot 16.30 uur in het kantoor van de NGF. Bekijk de NGF-kalender voor de betreffende data en voor meer informatie over de opbouw en inhoud van de trainingen. Daar vind je ook een link om je aan te melden.

Wil je je hele marshalteam in één keer samen een training laten volgen? Dan is een incompany workshop een goed idee. Deze training is een workshop én teambuildingactiviteit in één. Tijdens de training wordt ingegaan op de casussen die de club/baan bij haar aanvraag heeft ingediend. Het takenpakket van de marshals en het functieprofiel vormen de basis van waaruit wordt gewerkt. Zo wordt de training afgestemd op de situatie bij jou op de club of baan. Tijdens de workshop gaan de deelnemers met elkaar aan de slag in het vinden van oplossingen voor de casussen en worden de oplossingen in rollenspellen met elkaar geoefend. De training is ook bedoeld voor caddiemasters, receptiemedewerkers of baliepersoneel. 
Wij kunnen een workshop pas gaan plannen als de organisatie van de marshaldienst op jouw locatie goed op orde is. Een incompany workshop kan worden aangevraagd door een aanvraagformulier in te vullen. Na ontvangst daarvan nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt aan de hand van het ingevulde aanvraagformulier besproken of je club of baan toe is aan een incompany workshop.
Klik hier voor het aanvraagformulier. Dit is een Microsoft-formulier, het invullen kost ongeveer 10 minuten. Op deze informatiepagina lees je meer over de incompany workshop en de kosten.

Heb je nog niet zo’n goed beeld van wat je van een marshal kunt verwachten? Bekijk dan dit inspirerende filmpje. Het geeft in een kleine zeven minuten goed weer wat een marshal tijdens een dienst doet en hoe jouw organisatie ervoor kan zorgen dat hij of zij het werk goed kan uitvoeren.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.