Inhoud caddie

Tellen scores van lang geleden ook nog mee bij de berekening van de World Handicap Index?

Bij de berekening van de WHS-handicap zullen scores vanaf 2016 gebruikt worden. Er is gekozen voor 2016 omdat scores vanaf dat jaar zijn bewaard in de NGF-database en omdat een scoregeschiedenis van ongeveer vier jaar een goed beeld geeft van de prestaties van spelers. Hoeveel scores er zijn, hangt af van de speler en wanneer de club is gaan synchroniseren met de NGF-database.

De qualifying scores die je in 2020 inlevert, worden gebruikt voor het bepalen van je eerste WHS-handicap en ze tellen daarna ook nog een tijd mee. Omdat je WHS-handicap wordt bepaald door het gemiddelde van je beste 8 dagresultaten over je laatste 20 qualifying ronden, is het vanaf nu belangrijk om een ronde zo goed mogelijk af te maken, ook wanneer de buffer uit zicht is. Want als een minder goede score toch deel gaat uitmaken van je beste 8 scores, dan levert een score met als equivalent 31 Stableford-punten een aanzienlijk beter dagresultaat op dan een score met als equivalent 26 Stableford-punten.

Het is belangrijk dat handicapcommissies in 2020 bij elke qualifying score alles invoeren: het aantal Stableford-punten, de hole-scores en de par, course rating en slope rating van de baan. Lees hiervoor deze FAQ: Wat moeten handicapcommissies doen als voorbereiding op de komst van het WHS?

Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen.