Inhoud caddie

Voeding en duurzaamheid

Duurzaamheid in golf betekent ook een duurzaam inkoopbeleid van de horeca op een golfbaan. En bij sport hoort gezonde voeding en drank.

In OnCourse Nederland, de portal die golfclubs gebruiken voor GEO-certificering, is aandacht voor een duurzaam inkoopbeleid van golfbanen als het gaat om voeding en drinken. Als de club de horeca heeft uitbesteed, dan is het belangrijk om hierover in gesprek te treden met de horeca-exploitant.

Daarnaast is het belangrijk om te werken aan de doelen die onderdeel uitmaken van het Nationaal Preventieakkoord dat in 2018 is gesloten. Het Nationaal Preventieakoord - dit bestaat naast het Nationaal Sportakkoord - is erop gericht om de gezondheid van Nederlanders te verbeteren, enerzijds door (nog) meer Nederlanders te laten sporten en bewegen en anderzijds door dit in een gezonde sportomgeving te laten plaatsvinden.

Het akkoord gaat in op drie thema’s: roken, alcohol en voeding. Op zoek naar informatie over gezond voedsel? Bekijk dan het hoofdstuk Gezonde voeding van het Handboek Wet- en Regelgeving van NOC*NSF. Daar vind je tips hoe je het aanbod in het restaurant/de kantine gezonder kunt maken. Ook vind je er informatie over zaken als voedselveiligheid, de warenwet, hygiënecode, allergenenwet en het verbod op wegwerpplastic.

Op de website van NOC*NSF lees je ook meer over het Nationaal Preventieakkoord. Hier is een pagina te vinden met de titel Tien tips voor een gezondere sportomgeving. Die tips gaan over voeding, alcohol en roken.

Voor communicitie met golfers, raadpleeg dit artikel van GOLF.NL: Voeding voor, tijdens en na een ronde golf.

Ga terug naar de GEO-hoofdpagina.