Inhoud caddie

Alles over GOLF RAAK!

GOLF RAAK! is het juniorprogramma van de NGF met als primaire doelstelling circa tienduizend kinderen per jaar in contact te brengen met golf. Wat kan GOLF RAAK! voor jouw club of baan betekenen? Er is ook een superleuk GOLF RAAK!-festival beschikbaar voor clubs en banen.

GOLF RAAK! brengt kinderen in contact met golf. Dit gebeurt op grootschalige evenementen die zijn gerelateerd aan sport en het basisonderwijs maar ook op golfbanen. Jeugdgolf op jouw golfvereniging of golfbaan laten groeien? GOLF RAAK! kan hier een rol in spelen.

Het GOLF RAAK!-avontuur van een kind

Heb je een (klein)kind dat je graag wilt laat kennismaken met de golfsport, dan ben je bij GOLF RAAK! op het juiste adres.

  1. We brengen kinderen in contact met golf tijdens een groot basisschool- of sportevenement. 
  2. Het kind kan gratis ’vriendje van GOLF RAAK!' worden door een GOLF RAAK!-pas aan te vragen. Het kind ontvangt de pas digitaal. Met deze pas is het kind ‘lid’ van de community. Via de nieuwsbrieven en social media houden we de kinderen en ouders op de hoogte van een clinic, open dag of een groot evenement in de omgeving.
  3. Met de GOLF RAAK!-pas kunnen de kids ‘op avontuur’ door Nederland. De deelnemende golfclubs en -banen bedenken zelf een aantrekkelijk aanbod om een verdere kennismaking aan te laten sluiten op het kind wat wil beginnen met golfen.

We geloven dat jonge kinderen een positieve ervaring op de golfbaan nodig hebben om te bereiken dat we hen ‘later als ze groot zijn’ terug zien als golfer. Voor deze positieve ervaring zijn direct de (groot)ouders en indirect ook alle andere golfers verantwoordelijk.

Meedoen als golfbaan of golfclub?

Een vriendjes- en vriendinnetjes dag, open jeugddag of een groot sportfestijn in het stadspark van de gemeente; het zijn uitgelezen momenten om nieuwe jeugdleden te kunnen bereiken. Golfclubs kunnen bijvoorbeeld een aantal van de golfspellen uit het opblaasbare GOLF RAAK!-Funpark huren. TEAM GOLF RAAK! staat graag voor jullie klaar om mee te denken met het organiseren van een activiteit.

Het GOLF RAAK!-festival op jouw golfclub?

De NGF stelt alle superleuke spelonderdelen van het GOLF RAAK!-Funpark ter beschikking aan golfclubs en -banen. Zo kan je heel eenvoudig een leuk evenement voor kinderen organiseren, zoals vriendjes- en vriendinnetjesdagen, kennismakingsdagen of andere (wervings)activiteiten.

Het GOLF RAAK!-Funpark kan op twee manieren ingezet worden.

Optie 1: GOLF RAAK!-festival

Je kunt een GOLF RAAK!-festival organiseren als golfclub of gezamenlijk met andere golfclubs uit de regio. Het is een ideale manier om (gezamenlijk) een grote doelgroep te bereiken. Het Funpark draagt bij aan een leuke en sportieve eerste kennismaking met golf voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 12 jaar. De ervaring leert dat het organiseren van een GOLF RAAK!-festival vaak de start is voor het werven van meer jeugd. Het is uiteraard belangrijk om al voorafgaand aan de Funpark-activiteit te zorgen voor een passend vervolgaanbod. 

Het opblaasbare GOLF RAAK!-Funpark wordt geleverd en opgebouwd door Sportivate en het evenement zelf wordt ondersteund door drie ervaren begeleiders. Kosten voor het Funpark bedragen €1.150 exclusief btw. 

Organiseer je het Funpark met meerdere golfclubs, dan draagt dit ook bij aan meer draagvlak, materiaal, vrijwilligers en meer kennis en ervaring. En uiteraard een gezamenlijk doel: een fantastische golfdag voor kinderen en hen enthousiast maken voor de golfsport. De NGF ondersteunt en begeleidt de communicatie en samenwerkingen tussen de golfclubs uit een regio-traject. De kosten van het Funpark worden gedeeltelijk gefinancierd door de NGF. De overige kosten worden gedeeld door deelnemende golfclubs en -banen.

Optie 2: GOLF RAAK!-to go

GOLF RAAK!-to go wordt door een golfclub of -baan op eigen initiatief georganiseerd tijdens een Open Golfdag. Het GOLF RAAK!-Funpark kan voor deze dag gehuurd worden, maar wordt niet ondersteund door begeleiders van Sportivate. Vrijwilligers zullen de spellen moeten begeleiden. Het Funpark bestaat uit maximaal vier onderdelen.

Het Funpark moet zelf worden opgehaald en teruggebracht in Amersfoort (een busje is noodzakelijk voor vervoer). De kosten zijn €100 + nazorg per spel exclusief btw. De kosten voor nazorg is afhankelijk van het spel.

*Ophalen en terugbrengen kan alleen tijdens kantoordagen (maandag t/m vrijdag)  

Wil je afbeeldingen zien hoe alle onderdelen van een GOLF RAAK!-funpark eruit zien? Klik dan hier. 

Aanvraag GOLF RAAK!-Funpark

Heb je een vraag over het GOLF RAAK!-Funpark of wil je het Funpark alvast reserveren? Stuur dan een mail naar TEAM GOLF RAAK!.