Inhoud caddie

Trainingen en materialen

Het gebruik van de juiste materialen in golflessen voor jeugdige spelers is van groot belang om de leerervaring te optimaliseren en de betrokkenheid van jonge golfers te vergroten.
Het doel is niet alleen om technische vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om het plezier in de sport te bevorderen. De NGF erkent dit en ondersteunt de golfclubs in de regio’s door verschillende materialen beschikbaar te stellen.

Ga direct naar

Om de jeugd meer met elkaar in contact te brengen, te laten trainen en spelen, organiseren we in iedere jeugdregio regiotrainingen, dit is een extra training naast hun eigen clubprogramma. Momenteel loopt er een pilot van mei t/m juli. Na een succesvolle pilot start er een jaarrond programma van september t/m juli. Lees hier alles over de regiotrainingen.

Zoals in de aanleiding van het jeugdplan te lezen is speelt de huidige jeugd weinig op de golfbaan. Middels deze voorbeeldtrainingen worden de lessen verplaatst van de oefenfaciliteiten naar de daadwerkelijke golfbaan. Spelen op de baan vindt iedereen namelijk het leukste om te doen. Klik hier om naar tientallen voorbeeld baantrainingen te gaan.

Het streven is om in elke jeugdregio een of meerdere talentacademies te hebben. Talentacademies zijn speciaal ontworpen voor jeugdspelers met een bepaald niveau van vaardigheid en potentieel. Deze academies bieden een gestructureerd en gespecialiseerd trainingsprogramma om jonge golfers te helpen hun talenten verder te ontwikkelen en te groeien als spelers. Klik hier om alles te lezen over de talentacademies.

Golf is een van de weinige sporten waarbij je zelf scheidsrechter bent over je eigen spel. Er zijn dan ook veel verschillende spelregels die voor jeugd lastig te begrijpen zijn en het spel niet leuker maken. De 'Het is OK-regels' moeten het voor jeugd leuker maken. Lees hier de 'Het is OK-regels'. 

Een voorbeeld hiervan zijn de SNAG Golf-kits (Starting New at Golf). SNAG Golf is speciaal ontworpen voor de beginnende golfer, inclusief de beginnende jonge golfer. De kits bevatten onder andere aangepaste clubs, kleurrijke ballen en doelen, waardoor het leren van golf op een leuke en toegankelijke manier gebeurt. Alle materialen zijn afgestemd op de behoeften van jeugdspelers, waardoor ze zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan de sport. Een ander waardevol hulpmiddel dat de NGF promoot is het gebruik van grote hole-cups. Deze cups hebben een grotere diameter dan de standaardholes op de golfbaan. Ze verminderen de moeilijkheidsgraad van het putten, waardoor jonge golfers meer kans hebben om succesvolle putts te maken. Dit draagt bij aan het opbouwen van het zelfvertrouwen bij de jeugdspelers en vergroot hun enthousiasme voor de sport.

Voor vragen over deze materialen. Neem dan contact op met Kaj van Leeuwen via de onderstaande contactgegevens.

Daarnaast wordt ook toegang geboden tot andere educatieve en ondersteunende materialen voor jeugdgolflessen. Dit kan variëren van lesplannen en -instructies tot educatieve spellen die zijn ontworpen om golfvaardigheden op een leuke manier te verbeteren.

Klik hier om naar een lijst te gaan met tientallen voorbeeldtrainingen.

Het is OK-regels

Om golf toegankelijker te maken is het ook belangrijk dat gebruikgemaakt wordt van de ‘Het is OK-regels’. Klik hier om naar de regels te gaan.

Ga naar de hoofdpagina over jeugdgolf.