Inhoud caddie

Women only aanbod

Golf is een heerlijke en waardevolle sport voor mannen én vrouwen. Mannen en vrouwen zijn gelijk, maar niet hetzelfde. Waarom dan iedereen op dezelfde manier introduceren in golf? Het is vanzelfsprekend dat kinderen spelenderwijze kennismaken met golf en dat er bij senioren meer aandacht besteed wordt aan de fysieke mogelijkheden.

Hoog tijd dus om ook de introductie van vrouwen in golf meer in lijn te brengen met de hun belevingswereld. Dat wil niet zeggen dat de sport of het plezier dat golf brengt verandert, maar wel dat het op een andere manier kan. Het volgen van een gratis kennismakingsles is niet altijd voldoende. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen het sociale aspect van sport belangrijk vinden. De Women’s Golf-lessen bijvoorbeeld worden daarom altijd in groepsverband gegeven. Dit is niet alleen gezellig, het werkt ook motiverend.

De NGF en NVG hebben in twee opeenvolgende pilots achterhaald welk aanbod past bij deze doelgroep en waar zij behoefte aan heeft. Veel vrouwen vinden het fijn om nieuwe dingen te leren in het bijzijn van andere vrouwen, ‘women only’ dus. Daarom hebben we ‘First Date’ en een ‘Women’s Golf-cursus’ ontwikkeld.

First Date is een kennismakingsles, waarbij je naast golfles ook een lekkere lunch of high wine geserveerd krijgt. Het is een combinatie van sport en een sociaal component. De Women’s Golf-cursus is een lesprogramma van 8 weken, waarbij bij elke les ook aandacht is voor het sociale element.

Brochure

Ben je benieuwd naar wat de First Date of Women’s Golf-cursus inhoudt en hoe je dit zelf aanbiedt? Lees dan de brochure in deze link. Hierin krijg je meer uitleg over het concept en hoe je dit kunt organiseren op jouw club/baan.

Kick-off

Op 20 september 2024 wordt een kick-off georganiseerd voor clubs en banen die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van womens only-aanbod. Meld je aan als je meer wilt weten over:

  • hoe andere locaties Women’s Golf organiseren;
  • de verschillen tussen mannen en vrouwen in de golfwereld;
  • hoe Spandersbosch een succes heeft gemaakt van Women’s Golf.

De kick-off is van 15:00 uur tot 17:00 uur bij Golfvereniging Spandersbosch in Hilversum. Klik hier om je aan te melden

Inspiratie

Met Celia Noordegraaf, voorzitter Golfclub Spandersbosch, is een inspirerende mini-webinar opgenomen. Golfclub Spandersbosch heeft meegedaan met de pilot Women’s Golf en deze werkwijze heeft voor veel nieuwe golfsters gezorgd. In deze webinar legt Celia middels 5 tips uit hoe het zo’n groot succes is geworden. Klik hier voor de link naar de mini-webinar.

Contact

Wil je aan de slag gaan met Women’s Golf, dan helpen Alexander Renders (NGF) en Simone Veldt (NVG)  je graag. Neem gerust contact op bij vragen of voor tips en tricks!