Inhoud caddie

Girls Golf Days

Speciaal voor meisjes in de leeftijdscategorie acht t/m veertien jaar worden Girls Golf Days georganiseerd. Meisjes kunnen zich hiervoor gratis inschrijven. Het doel is om meisjes bij elkaar te krijgen die enthousiast zijn over golf.

De Girls Golf Days worden gehouden van maart tot en met november en in het gehele land.

Hoe ziet een Girls Golf Day eruit?

Een Girls Golf Day is een volledig verzorgde dag voor maximaal 24 meiden. Er zijn drie golfprofessionals aanwezig, van wie twee vrouwelijke, om ervoor te zorgen dat de deelnemers goed begeleid worden. Een typische Girls Golf Day ziet er zo uit.

 • 09:30 – 10:00 ontvangst
 • 10:00 – 10:15 warming-up
 • 10:30 – 12:00 clinics/games
 • 12:00 – 13:00 lunch
 • 13:00 – 15:00 spelen op de par-3 baan of 9-holes grote baan

Het team zorgt ervoor dat de dag volledig uit golf bestaat. De clinics/games zijn opgedeeld in drie stations van elk een half uur. Twee zijn volledig gefocust op golf (driving range, putten, chippen, bunker) en fysieke activiteiten. Afhankelijk van de locatie wordt in de middag 9 holes gespeeld op de grote baan of op de par-3 baan.

Kalender

De geplande Girls Golf Days:

 1. Zaterdag 16 maart op de Haarlemmermeersche Golfclub
 2. Zaterdag 23 maart op Golfbaan Het Rijk van Nunspeet
 3. Zaterdag 13 april op de Lochemse Golf & Country Club De Graafschap
 4. Zondag 28 april op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen
 5. Zondag 26 mei op Golfbaan Westwoud
 6. Zondag 16 juni op Golfclub Princenbosch
 7. Zondag 7 juli op The Duke Business Club
 8. Zaterdag 13 juli op Drentse Golfclub De Gelpenberg
 9. Zondag 11 augustus op Golfclub Zwolle
 10. Zaterdag 24 augustus op Golfbaan Het Rijk van Sybrook
 11. Zondag 1 september op Golfclub Almeerderhout
 12. Zaterdag 14 september op de Eindhovensche Golf
 13. Zaterdag 19 oktober op De Goese Golf
 14. Zaterdag 2 november op Rhoon Golfcenter
 15. Zondag 10 november op Golf Club Havelte

De kalender van de girls Golf Days is te vinden op sport.nl. Deelnemers kunnen hier zien hoeveel plek er nog is en kunnen zich gelijk inschrijven. Om deel te nemen moet je een meisje zijn in de leeftijdscategorie acht t/m veertien jaar met handicap 54 of lager en enthousiast zijn over golf. Als een meisje geen handicap heeft, moet ze aangedragen worden door de golfprofessional of de jeugdcommissie.

De NGF is een samenwerking aangegaan met Dutch Kids Golf en de Dutch Kids Golf Tour. Hierbij spelen jonge golfers door heel Nederland op uitdagende banen. Het maakt daarbij niet uit of zij beginnende golfers zijn of al een hele tijd golfen en (inter)nationale wedstrijden spelen. Via de website van Dutch Kids Golf kunnen zij zich inschrijven voor deze wedstrijden.

De Nationale Kampioenschappen van 2024 staan ook al ingepland:

 1. Nationaal Strokeplay Kampioenschap Meisjes & Jongens t/m 12 jaar op 29 en 30 juni bij de Edese GC Papendal
 2. Nationaal Strokeplay Kampioenschap Meisjes & Jongens t/m 15 jaar op 21 en 22 september bij de Eindhovensche Golf

Waarom Girls Golf Days?

De Girls Golf Days worden georganiseerd om de golfende meisjesjeugd een boost te geven. Slechts 0,8% van alle golfers in Nederland is een meisje jonger dan 18 jaar. Het is voor hen heel belangrijk om met andere meisjes op een leuke manier te kunnen oefenen. Daarom wordt er ook bewust voor gekozen om de baan in te gaan. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat slechts 21 meisjes twee of meer scorekaarten per maand hebben ingeleverd en slechts 22 meisjes hebben een handicap lager dan vijf. Uit dit lage aantal moet een nationale selectie gevormd worden.

2023 was het eerste jaar dat de Girls Golf Days georganiseerd werden, elf stuks in totaal. Hier kwamen zestig meisjes op af. Veel deelnemers bezochten ook meer dan één dag en vormden vriendschappen. Via WhatsApp-groepen bleven de meisjes én ouders ook met elkaar in contact voor een volgende Girls Golf Day of om een keer samen te gaan trainen/spelen. Dit laat zien hoe belangrijk het is voor jeugd om contact met andere jeugdleden te hebben en samen te kunnen golfen. De ouders zochten elkaar ook regelmatig op om op een Girls Golf Day samen de golfbaan op te gaan en te lunchen.

Ga naar de hoofdpagina over jeugdgolf.