Terug naar Kalender

Start online cursus Wedstrijdorganisatie

Een online cursus Wedstrijdorganisatie verdeeld over twee dagdelen: vrijdagmiddag 6 opktober en vrijdagmiddag 13 oktober 2023.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor wedstrijdcommissies, herencommissies, damescommissies, seniorencommissies en andere wedstrijdorganiserende commissies.

Data en plaats

Digitaal (via Zoom) op vrijdagmiddag 6 oktober 2023 van 14.00 tot 17.00 uur en vrijdagmiddag 13 oktober 2023 van 14.00 tot 17.00 uur. 

Waarom deelnemen?

Met ingang van 1 januari 2023 zijn de golfregels aangepast. Dat betekent onder meer dat de wedstrijdcommissie nu verantwoordelijk is voor de juiste handicap van de speler op de scorekaart. Voorts is de nieuwe regel 25 voor golfers met een beperking van toepassing tijdens alle clubwedstrijden.

Het is belangrijk dat elke commissie het wedstrijdreglement aanpast aan de golfregels van 2023 en wij kunnen daarbij helpen. Daarnaast blijkt uit de praktijk dat wij met onze cursussen veel wedstrijdorganiserende commissies handvatten kunnen aanreiken waardoor het gemakkelijker wordt om wedstrijden goed te leiden. We helpen clubs onder meer met ons voorbeeld wedstrijdreglement. Verder hebben we een uitgebreide toelichting van de R&A uit de 'Committee procedures' vertaald in het document Wedstrijdgerelateerde zaken. Dit document bevat praktische suggesties voor het opstellen van het wedstrijdreglement en geeft uitleg over het oplossen van regelvragen voorafgaand, tijdens en na een wedstrijd. Hiermee wordt het leven van een wedstrijdcommissie een stuk makkelijker en worden wedstrijden voor een speler een stuk plezieriger.

Wat is de inhoud van de cursus?

Tijdens de digitale cursus op 6 en 13 oktober (beide keren van 14.00 tot 17.00 uur) zullen we uitgebreid op bovengenoemde onderwerpen ingaan en de deelnemers eenvoudige handvatten aanreiken voor aanpassingen van hun wedstrijdreglement. Tevens zullen we uitgebreid aandacht besteden aan het oplossen van praktische problemen die tijdens een wedstrijd kunnen voorkomen. Dit is een mooie kans om de leden van je wedstrijdorganiserende commissies goed voorbereid aan de start van het wedstrijdseizoen te laten beginnen. Kortom: hier moet je bij zijn!

Deze cursus is al eerder gegeven en wordt zeer gewaardeerd door de deelnemers. Enkele reacties: "Ik vond de opzet goed en leerzaam, is best te doen zo digitaal", "Heel nuttig, veel geleerd", "Goede informatieve sessie." Wil je als wedstrijdcommissie goed voorbereid zijn, dan is deze cursus een must.

Aanmelden

Stuur een mail met je gegevens (achternaam, voornaam en functie op de golfclub) aan Robert Hage.  

Voorbereiding

Zorg er alsjeblieft voor dat je het wedstrijdreglement van je club bij de hand hebt. Neem ook van tevoren het document Wedstrijdgerelateerde zaken uit de Committee Procedures en het document Plaatselijke regels - voorbeelden en richtlijnen door. Meer weten over de regelwijzigingen die op 1 januari 2023 zijn ingegaan? Klik hier.

Vragen over de cursus? Neem gerust contact op met Robert Hage.