Inhoud caddie

Golfstart, de beste start in golf!

De initiatiefnemers van de Open Golfdagen, NGF, NVG en PGA-Holland, komen met een nieuw boekingsplatform voor beginnende golfers genaamd Golfstart. Golfstart is een vervolg op de Open Golfdagen en is bedoeld om beginners beter te introduceren en langer te binden aan de golfsport.

Golfstart is een platform met landelijk beginnersaanbod van golf-lespakketten en wordt vanaf medio september digitaal in de golfmarkt gezet. In overleg met verschillende golfclubs, -banen en -professionals is Golfstart ontwikkeld wat heeft geleid tot een programma/lespakket van zes golflessen voor € 99,- met diverse extra opties.

Waarom Golfstart?

Cijfers en onderzoeken onder beginnende golfers in Nederland tonen aan dat 60% binnen twee jaar de sport weer verlaat (Bron GolfMarkt). Aanleiding hiervan is onder andere de slechte start in golf doordat er beloofd wordt dat je kunt leren golfen in één dag of in één weekend. We zien ook dat beginnende golfers stad en land afrijden om ergens hun handicap (GVB) te kunnen halen terwijl dit in hun directe omgeving ook kan, maar beginners weten dit aanbod simpelweg niet te vinden. Daarnaast is de opvolging om beginnende golfers verder te helpen na hun start in golf in veel gevallen niet goed geregeld. Mensen worden direct lid van een golfclub zonder dat ze goed geïntroduceerd zijn in het spelletje golf of het vervolgaanbod van de golfschool of -club. Laat staan dat ze voldoende in contact zijn gekomen met andere beginnende golfers waardoor zij gestimuleerd worden om verder te gaan. Het platform Golfstart speelt hier op in door beginnende golfers intensiever en inhoudelijk beter te begeleiden en legt daarbij de nadruk op 'samen leren golfen'. Dit zodat beginners langer verbonden blijven aan de club/baan en dus de golfsport.

Voordelen van Golfstart

 • Gebruik maken van een boekingssysteem inclusief alle bijbehorende gemakken, zoals boeken, betalen, mailflow-opvolging, bevestiging, etc.
 • Beginnen met golf landelijk promoten bij partners buiten de golfmarkt. Denk aan NOC*NSF, Booking.com, Menzis, TeamNL, Decathlon, etc.
 • Meegaan in de veranderende digitaliserende (sport)maatschappij aan de hand van innovatie. 
 • Beter inzicht in en inspelen op de veranderende behoefte van de nieuwe golfer.

De inhoud van Golfstart

Golfstart bestaat uit een lespakket van zes golflessen van een uur (of ten minste 45 minuten) voor € 99,-. Tijdens de laatste (baan)les wordt de NGF-golfbaanpermissie behaald en uitgegeven aan de golfer.  N.B. Voor het eerste jaar golfbaanpermissie hoeft een golfclub geen NGF-afdracht te doen

Vaste afspraken voor Golfstart:

 • De prijs en het aantal golflessen van een Golfstart lespakket staan vast.
 • Een lespakket gaat pas door bij een minimum aantal aanmeldingen, te bepalen door de golfclub/baan
 • Een lespakket vindt plaats op minimaal vier verschillende dagen om zelf training tussen de lessen in te stimuleren.
 • Er is een vervolgprogramma waarmee beginnende golfers verder kunnen om hun handicap te behalen.

Optioneel aan te vinken extra’s: 

 • Inclusief/exclusief golfballen tijdens de golflessen
 • Inclusief/exclusief gebruik oefenfaciliteiten gedurende het Golfstart lespakket
 • Inclusief/exclusief gebruik Par-3 baan gedurende het Golfstart lespakket
 • Inclusief/exclusief gebruik leen-golfset tijdens de golflessen
 • Inclusief/exclusief greenfee om na het Golfstart lespakket handicap 54 te halen

Meedoen en planning

Iedere golfclub, -baan of -school in Nederland kan meedoen met Golfstart en kan in het systeem van Clubprofiel één of meerdere Golfstart-lespakketten gaan aanmaken. Bij het aanmaken van een lespakket tref je een voorbeeld lespakket aan. 
Vanaf 16 september staat Golfstart live gaat voor beginners om te kunnen zoeken en boeken. 

Kosten

Er zijn in de basis geen kosten verbonden aan het meedoen met Golfstart. De betalingen van een Golfstart lespakket verloopt via IDEAL en zal kort na de start van het lespakket uitgekeerd worden aan de betreffende club/baan. De transactiekosten komen voor rekening van de golfer.

Aanmelden?

Ga naar clubprofiel.nl/golfstart.