Terug naar Nieuwsoverzicht

Het World Handicap System: les 1

30 april 2020

Door de coronamaatregelen kon het handicapsymposium in maart niet doorgaan. Omdat we niet weten wat de rest van 2020 ons brengt, beginnen we nu vast met online lessen over de werking van het World Handicap System. Het WHS wordt in Nederland in 2021 ingevoerd. We brengen één keer per twee weken een aantal facetten van het Wereld Handicap Systeem onder de aandacht.

Om de werking van het World Handicap System zo goed mogelijk uit te leggen, hebben we een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen gemaakt. Deze lijst wordt geregeld aangevuld. Daarnaast vatten we de belangrijkste zaken samen in video's.

In deze eerste aflevering van de WHS-training behandelen we de vraag waarom we overstappen van het huidige EGA Handicap System op het World Handicap System. Het WHS is in sommige landen al ingevoerd maar wij stappen in 2021 over op het WHS. Waarom? Ook die vraag wordt beantwoord in de video hieronder.

Wil je meer details weten? In onze FAQ, een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen, gaan we nader in op de vraag waarom en wanneer het WHS wordt ingevoerd:

Volgende week behandelen we voordelen en verbeteringen van het WHS. Wil je nu al wat meer weten over andere aspecten van het Wereld Handicap System? Ga dan naar de WHS-overzichtspagina: ngf.nl/whs.

Spelers

Deze trainingen en de informatie op ngf.nl/whs is bedoeld voor handicapcommissies. Golfers worden geïnformeerd over het WHS op golf.nl/whs. Wil je het WHS uitleggen aan je leden? Dan kunnen deze teksten gebruikt worden in het clubblad, voor nieuwsbrieven en op clubwebsites.

  • Een korte tekst voor golfers: Word / pdf.
  • Een uitgebreide tekst voor golfers: Word / pdf. Je kunt ook delen van deze uitgebreide tekst gebruiken.