Terug naar Nieuwsoverzicht

Wie is de Bob tijdens de feestdagen?

22 december 2017

De feestdagen komen eraan! Met haar kerstborrels, nieuwjaarsbijeenkomsten en andere feestelijkheden. Vanuit veiligheidsoogpunt attenderen zowel de NVG als de NGF clubs en banen om binnen de club, de horeca en bij golfers bewustzijn te creƫren rondom alcoholgebruik.
Clubs en banen worden gevraagd aandacht te geven aan de verkeersveiligheid in relatie met alcoholconsumptie tijdens een kerstborrel, bijeenkomst of na het spelen van golf, zodat golfers kiezen om bewust onbeschonken bestuurder (BOB) te zijn. Dit vraagt commitment van de leden om stap voor stap een nieuwe sociale norm te creëren.
73% van de ondervraagde golfers gaat met alcohol op achter het stuur 

Wie wordt de Bob?
Uitermate belangrijk is het draagvlak om dit proces succesvol te starten en te continueren. Het begint allemaal met aandacht voor het probleem, dat zeker niet met het bekende opgeheven vingertje moet worden opgepakt, maar juist vanuit een positieve invalshoek en met inzet van de meest succesvolle campagne op de ongewenste combinatie van alcoholgebruik en verkeersdeelname ooit: de Bob-campagne.

De Bob-campagne is door de acties van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en VVN's trouwe partners binnen de alcoholsector sinds 2001 in Nederland een niet meer weg te denken fenomeen.


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.