Terug naar Nieuwsoverzicht

Vergeet niet je OnCourse-jaargegevens in te voeren

25 februari 2023

Is je club GEO-gecertificeerd? Vergeet dan niet om de jaarcijfers in te voeren in de portal OnCourse Nederland. Wanneer je hiervoor elk jaar even de tijd neemt, is de volgende hercertificering zo doorlopen!

'Jaargegevens' is een van de hoofdonderdelen van de portal OnCourse. Je vindt het als je met je clubgegevens inlogt op getoncourse.golf en op 'Overzicht' klikt. 

Over welk jaar hebben we het als we spreken over het invoeren van jaargegevens in OnCourse? Het gaat om het meest recente jaar waarvan de club alle noodzakelijke informatie heeft. We hebben het nu dus over de jaargegevens van 2022. 

De jaargegevens worden idealiter vóór 1 april ingevoerd. Het invoeren behoort tot de verplichtingen die GEO-certificering met zich meebrengt en geeft inzicht waar je staat. Want als je de gegevens hebt ingevoerd, kun je in OnCourse een op maat gemaakt duurzaamheidsrapport van je golfbaan samenstellen. Het betreft een duurzaamheidsscorekaart (Sustainability Scorecard) inclusief de CO2-voetafdruk van de club en een Sustainability Review. De rapporten geven een goed inzicht van je vooruitgang en verbeterpunten én kunnen voor communicatiedoeleinden gebruikt worden.

OnCourse Nederland is de portal van de GEO Foundation die golfbaanbeheerders ondersteunt bij duurzaam beheer en het behalen van het GEO-duurzaamheidscertificaat. Vragen over GEO en OnCourse? Raadpleeg de lijst met antwoorden op veelgestelde vragen op ngf.nl/geo of neem contact op.

OnCourse GEO duurzaamheidsscorekaart

Afbeelding boven: een voorbeeld van een duurzaamheidsscorekaart. Een uitgebreid voorbeeld van een scorekaart en een Sustainability Review is te vinden op getoncourse.golf (klik op Verbeter en dan op Rapporten).