Terug naar Nieuwsoverzicht

Golfpark Wilnis Golfstart Golfclub van de maand

4 juli 2022

Golfpark Wilnis, met als motto ‘Gewoon genieten!’, besteedt veel aandacht aan het werven en behouden van nieuwe golfers. Ze hebben duidelijk voor ogen dat het belangrijk is om regelmatig een Open Golfdag te organiseren, waaruit ook weer aanmeldingen voor Golfstart voortkomen. We spraken met Bas Kräwinkel, een van de drie enthousiaste golfprofessionals op Wilnis.

Waarom maken jullie gebruik van het Golfstart-platform?
"Het Golfstart-platform geeft ons de mogelijkheid om een grote groep potentiële golfers te bereiken. Veel nieuwe spelers zullen toch naar informatie gaan zoeken. Vaak komen ze dan uit bij GOLF.NL. Daar vinden ze een directe link naar golfstart.golf.nl en kunnen ze zo ook ons aanbod zien."

Waarom zou een beginnende golfer juist bij Golfpark Wilnis een Golfstart moeten volgen?
"Golfpark Wilnis heeft een gunstige locatie (precies tussen Amsterdam, Utrecht en Hilversum in), goede en grote oefenfaciliteiten, een fantastisch restaurant met een altijd zonnig terras, en een enthousiast team golfprofessionals. We hebben ook een goede nieuwe ledencommissie, waardoor de nieuwe en potentiële leden goed ontvangen worden binnen de club. Hierdoor worden het geen nieuwe leden ‘voor even’, maar blijven nieuwe golfers vaak bij ons.

Door extra groepstrainingen en wedstrijden voor nieuwe leden leren deze mensen elkaar goed kennen en is de stap naar bijvoorbeeld een maandbeker of een van de dames-, heren- of seniorendagen wat minder groot. Je kan je hier namelijk ook met een groepje voor inschrijven. Ons belangrijkste doel? Plezier in het spel. En dat bereiken we als spelers veel met elkaar trainen en elkaar op die manier motiveren."

Wat doen jullie precies aan lokale promotie?
"Het staat op onze website, de golfpro’s maken het bekend en er zal ook zeker mond-tot-mondreclame zijn. Maar eigenlijk vertrouwen we vooral ook op de promotie vanuit de NGF."

Golfstart Golfclub van de maand

Hoe geven jullie invulling aan Golfstart?
"Het streven is om elke les twee onderdelen te behandelen. In de regel plannen we de lessen om de week. We doen dit zodat de deelnemers in de twee weken tussen de lessen door de geleerde slagen kunnen oefenen voordat ze in de volgende les weer iets nieuws leren. Met de grotere lespakketten (naar handicap 54) proberen we wel elke week te trainen, omdat het tempo in die trainingen wat hoger moet zijn. En ook omdat we vaker de baan in gaan. Bij de normale Golfstart gaan we altijd de laatste training de baan in. En vaak wordt dan de baanpermissie voor de par-3-baan behaald. Daarna krijgen de golfers automatisch een doorverwijzing naar onze regelcommissie die zes keer per jaar een regelcursus organiseert. Hierdoor weten ze gelijk waar en hoe ze het theorie-examen kunnen doen."

Wat heeft Golfstart jullie opgeleverd?
"Veel nieuwe enthousiaste golfers die wekelijks bij ons komen genieten van deze geweldige sport. En ook een verjonging op de club. Zeker in de afgelopen twee jaar en bij de lockdowns hebben we veel jeugdige golfers bij onze Golfstart-lessen gezien. En ondanks dat we nu alles weer mogen en de voetbal-, hockey en tennisclubs weer open zijn, zien we toch dat velen de overstap naar het golfen blijvend hebben gemaakt."

Golfstart Golfclub van de maand

Wat is jullie gouden tip aan andere golfclubs en -banen?
"Consistentie is het belangrijkste. Zorg ervoor dat er altijd op vaste momenten een Golfstart begint. Hierdoor weten de potentiële golfers waar ze aan toe zijn. Zit er namelijk een groep vol, dan weten ze precies wanneer ze weer een nieuwe Golfstart kunnen verwachten. Door de combinatie met opengolfdag.nl te maken krijgen we maandelijks veel potentiële golfers binnen die bij ons een proefles volgen. De potentiële golfers hebben dan de eerste stap naar de golfbaan al gezet. Vaak zien we meteen daarna de Golfstart-lessen weer volstromen."