Terug naar Nieuwsoverzicht

Probeer Golf en Golfstart samen een platform

NOC*NSF heeft een innovatiesubsidie ontvangen van de Europese Unie. Wij hebben deze subsidie ingezet voor de optimalisatie van Probeer Golf en Golfstart. Op basis hiervan worden het Probeer Golf en Golfstart-platform samengevoegd onder Golfstart.

De samenvoeging van Probeer Golf en Golfstart is gerealiseerd op 18 maart 2024. Het resultaat is te zien op golfstart.golf.nl.

Onderzoek

In 2023 is Techonomy ingeschakeld om Probeer Golf en Golfstart te onderzoeken. Dit onderzoek had als doel om de effectiviteit van beide platforms te verbeteren. Momenteel zijn Probeer Golf en Golfstart twee losstaande platforms, elk met een specifieke focus en doelgroep. Probeer Golf richt zich op een laagdrempelige kennismaking met golf, terwijl Golfstart gecertificeerde golfcursussen aanbiedt met de mogelijkheid tot het behalen van baanpermissie of een handicap 54.

Verbeterpunten en synergie

Uit de analyse is gebleken dat er mogelijkheden zijn om het bereik van Probeer Golf en Golfstart te vergroten en de vindbaarheid online te verbeteren door beide platforms te integreren. De integratie leidt ook tot een verbeterde klantreis waardoor beginnen met golf nog eenvoudiger wordt.

Advies voor samenvoeging en optimalisatie

Techonomy adviseert de samenvoeging van Probeer Golf en Golfstart tot een geïntegreerd platform om de synergie en efficiëntie te verbeteren. Het is essentieel om de gebruikerservaring te verbeteren. De focus ligt op het optimaliseren van de website en de klantreis, met sterke aandacht voor personalisatie en gebruikersgemak. Drempels zoals het aanmaken van sportprofielen en betalingen moeten worden verlaagd. Doelgerichte marketingcampagnes, verbeterde SEO en SEA, en het gebruik van digitale retargeting-advertenties zullen de conversie en gebruikerservaring verder versterken.

Welcome to the Club

Met de meerjarige campagne Welcome to the Club ziet de NGF een enorme kans om meer jonge en vrouwelijke golfers te werven. Daarom heeft de NGF het advies van Techonomy overgenomen en besloten beide platforms samen te voegen. Golfstart zal dienen als de landingspagina voor de Welcome to the Club-campagne met een gecombineerde huisstijl in lijn met GOLF.NL en de campagne. Sinds 18 maart is de advertentie op tv ook weer te zien én is er al een flinke stijging te zien in het aantal bezoekers op Golfstart.

Golfstart wordt geoptimaliseerd zodat elke gebruiker makkelijk de juiste kennismakingsles of beginnerscursus kan vinden. Op de homepagina kan de gebruiker kiezen tussen een kennismakingsles, baanpermissie of handicap 54. Dit geeft een duidelijke structuur en maakt de website toegankelijker voor alle beginnende golfers. Voor golfclubs en -banen die gebruikmaken van een van de platformen verandert er niets. Alle kennismakingslessen en cursussen blijven in te plannen via Clubbase. Houd er wel rekening mee dat de naam Probeer Golf hierdoor op de website komt te vervallen, mogelijk moeten clubs en banen dus wat communicatie op hun eigen website aanpassen.

Wil je profijt hebben van de Welcome to the club-campagne en ook startende golfers werven? Zorg ervoor dat jouw golfclub kennismakingslessen inplant op Golfstart en maak gebruik van alle promotie.

Voor de golfclubs en -banen zijn de voorwaarden van Golfstart vernieuwd. De wijzigingen kun je teruglezen in dit artikel.

Klik hier om een kijkje te nemen op het volledig vernieuwde Golfstart-platform.

Golfstart website